Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke
Mästerlig helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke gör succé på nyårsfesten! Rätten är fullkomlig både till smak och utseende. Servera med senaps- och kantarellpotatis.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007
Ingredienser
6 portioner
Oxfilé med gorgonzolatäcke
1 1/2 kg oxfilé
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin
300 g haricots verts (bönor)
3 msk finhackad schalottenlök
2 msk balsamicovinäger
ca 200 g gorgonzola
Sås
150 g gorgonzola
3 dl grädde
1 msk konc kycklingfond
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkelt och väldigt gott tillsammans med Senaps- och kantarellpostatisen. Kunde förberedas i god tid och göras färdig i ugnen när gästerna kommit. Jag kommer att använda receptet igen.
Ulla
2008-01-22Var ska crema di balsamica användas står inte i själva recepet. Jag tog förgivet att det skulla vara där det stod balsamvinäger i grönsakerna god fortsättning
Annica
2008-01-02