Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke

Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
2
Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke

Mästerlig helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke gör succé på nyårsfesten! Rätten är fullkomlig både till smak och utseende. Servera med senaps- och kantarellpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke

Ingredienser

6 portioner

Oxfilé med gorgonzolatäcke

1 1/2 kg oxfilé
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin
300 g haricots verts (bönor)
3 msk finhackad schalottenlök
2 msk balsamicovinäger
ca 200 g gorgonzola

Sås

150 g gorgonzola
3 dl grädde
1 msk konc kycklingfond

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och väldigt gott tillsammans med Senaps- och kantarellpostatisen. Kunde förberedas i god tid och göras färdig i ugnen när gästerna kommit. Jag kommer att använda receptet igen.

Ulla

2008-01-22

Var ska crema di balsamica användas står inte i själva recepet. Jag tog förgivet att det skulla vara där det stod balsamvinäger i grönsakerna god fortsättning

Annica

2008-01-02

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Oxfilé Café de Paris
Betyg 4.6 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxfilé med parmesanpotatis och Karljohanssvamp
Betyg 3.8 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fiskplättar med bönor
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varm biffsallad med hetsyrliga grönsaker
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga