Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke

Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
2
Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke

Mästerlig helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke gör succé på nyårsfesten! Rätten är fullkomlig både till smak och utseende. Servera med senaps- och kantarellpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke

Ingredienser

6 portioner

Oxfilé med gorgonzolatäcke

1 1/2 kg  oxfilé
1 tsk  salt
2 krm  peppar
1 msk  smör eller margarin
300 g  haricots verts (bönor)
3 msk  finhackad schalottenlök
2 msk  balsamicovinäger
ca 200 g  gorgonzola

Sås

150 g  gorgonzola
3 dl  grädde
1 msk  konc kycklingfond

För alla

Läs noga ingredienserna i buljongtärningen annars är rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk och laktos.
Gör laktos- och mjölkfri: byt smör mot olja eller mjölkfritt margarin. Ersätt gorgonzolan med något mjölkfritt ostalternativ, sojaost eller tofu. Byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Oatly eller Go Green. 

Gör så här

Tips

När termometern visar 55°C är filén röd inuti,
vid 60°C rosa och vid 65°C genomstekt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och väldigt gott tillsammans med Senaps- och kantarellpostatisen. Kunde förberedas i god tid och göras färdig i ugnen när gästerna kommit. Jag kommer att använda receptet igen.

Ulla

2008-01-22

Var ska crema di balsamica användas står inte i själva recepet. Jag tog förgivet att det skulla vara där det stod balsamvinäger i grönsakerna god fortsättning

Annica

2008-01-02

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Biff med pepparsås och haricots verts
Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Oxfilé med café de paris-smör och rostad potatis
Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt oxfilé i ugn
Betyg 3 av 5.
101 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxfilé med parmesanpotatis och Karljohanssvamp
Betyg 3.8 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga