Kantarellspread med persilja och vitlök

Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Kantarellspread med persilja och vitlök

Kantarellkräm med stor smak av kantarell och vitlök. Spreaden kan användas till mycket, men passar nog ändå bäst att servera som dipp till grönsaksstavar, rotfruktchips eller crostini.

Kantarellspread med persilja och vitlök

Ingredienser

4 portioner
250 g färska kantareller
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk matolja
salt
svartpeppar
1 kruka persilja
200 g färskost

Till servering

crostini
rotfruktschips
stavar av grönsaker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.3 personer har röstat

Kommentarer

Hade i lite hetta i kantarellerna, mycket gott!

Mary

2023-08-08

Ganska platt smak, men smakade mycket kantarell. Jag hade i en svampbuljongtärning och majonnäs för att piffa upp röran lite. Konsistensen var väldigt kletig men majonäsen hjälpte till där å.

Kajsa

2022-11-14

Näringsvärde per portion

Näringsvärde per port exkl serveringsförslag.
Energi924 KJ / 221 kCal
Fett20 g
Salt0.3 g
Kolhydrater4 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Höstratatouille med svamp
Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sardintapenade på crostini
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Vispat kantarellsmör
Betyg 3.2 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Tagliatelle med Västerbottensost och kantareller
Betyg 4.2 av 5.44 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kantarelltoast
Betyg 4.7 av 5.60 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Soppa med rotselleri, svamp och gräslöksolja
Betyg 4.1 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad