Kantarellspread med persilja och vitlök
Kantarellkräm med stor smak av kantarell och vitlök. Spreaden kan användas till mycket, men passar nog ändå bäst att servera som dipp till grönsaksstavar, rotfruktchips eller crostini.
Ingredienser
4 portioner
250 g färska kantareller
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk matolja
salt
svartpeppar
1 kruka persilja
200 g färskost
Till servering
crostini
rotfruktschips
stavar av grönsaker
För alla
Kontrollera noga innehållet i serveringsförslagen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärde per port exkl serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi924 KJ / 221 kCal
Fett20 g
Salt0.3 g
Kolhydrater4 g
Protein5 g
Kommentarer
Hade i lite hetta i kantarellerna, mycket gott!
Mary
2023-08-08Ganska platt smak, men smakade mycket kantarell. Jag hade i en svampbuljongtärning och majonnäs för att piffa upp röran lite. Konsistensen var väldigt kletig men majonäsen hjälpte till där å.
Kajsa
2022-11-14