Kantarellspread med persilja och vitlök

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
2
Kantarellspread med persilja och vitlök

Kantarellkräm med stor smak av kantarell och vitlök. Spreaden kan användas till mycket, men passar nog ändå bäst att servera som dipp till grönsaksstavar, rotfruktchips eller crostini.

Kantarellspread med persilja och vitlök

Ingredienser

4 portioner
250 g  färska kantareller
2   schalottenlökar
2   vitlöksklyftor
2 msk  matolja
salt
svartpeppar
1   kruka persilja
200 g  färskost

Till servering

crostini
rotfruktschips
stavar av grönsaker

För alla

Kontrollera noga innehållet i serveringsförslagen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärde per port exkl serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Hade i lite hetta i kantarellerna, mycket gott!

Mary

2023-08-08

Ganska platt smak, men smakade mycket kantarell. Jag hade i en svampbuljongtärning och majonnäs för att piffa upp röran lite. Konsistensen var väldigt kletig men majonäsen hjälpte till där å.

Kajsa

2022-11-14

Näringsvärde per portion

Energi924 KJ / 221 kCal
Fett20 g
Salt0.3 g
Kolhydrater4 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Höstratatouille med svamp
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sardintapenade på crostini
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vispat kantarellsmör
Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig kantarellpasta med Västerbottensost
Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantarelltoast
Betyg 4.6 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Soppa med rotselleri, svamp och gräslöksolja
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga