Frasiga fläskschnitzlar och matig sallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Frasiga fläskschnitzlar och matig sallad

Banka till fläskkarré eller ytterfilé till en schnitzel som du låter dra en stund i bland annat worcestershiresås före den paneras. Servera med en riktigt matig sallad med matvete, salladslökar och sparris toppat med pepparrot.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Banka köttet mellan plastfilm till en tunn schnitzel. Blanda ägg, salt, peppar, worcestershire sauce och lägg i köttet. Låt dra i minst 15 minuter.
  2. Koka matvetet i 15 minuter i endast hönsbuljong och kryddor.
  3. Skär grönsakerna i lika stora bitar och blanda dessa med vinägern och oljan. Tillsätt även hackat ägg och bladpersilja. Vänd i matvetet när detta kallnat och smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd köttet i ströbrödet. Nu skall schnitzlarna stekas frasiga i ganska mycket fett. Stek gyllenbruna och droppa av på papper. Servera med nyriven pepparrot.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd eller majsmjöl.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor fläskytterfilé eller mager karré (à 150 g)
  • 2 ägg
  • salt och peppar
  • 1/2 dl worcestershiresås
  • 1 1/2 dl ströbröd eller torkat inkråm av vitt bröd
  • 3 msk smör
  • 1 dl olivolja
Sallad
  • 3 dl matvete
  • 4 dl hönsbuljong
  • salt och peppar
  • 10 salladslökar
  • 10 sparrisar (burk eller färska)
  • 2 tomater
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 3 kokta ägg (7 minuters)
  • 1 dl finhackad bladpersilja
Till servering
  • 1 1/2 dl riven pepparrot
Lägg till i inköpslistan