Sellerischnitzel med äppelsallad och solrosfrön
Schnitzlar av rotselleri som penslas med smör och tillagas i ugnen får en härligt mjuk konsistens och mild smak. Servera rotsellerin med en fräsch och krämig sallad av sött äpple, frisk salladslök och knapriga solroskärnor.
Ingredienser
4 portioner
1 rotselleri (à ca 1 kg)
50 g smör
salt
peppar
1 stort rött äpple
1 kruka persilja
3 salladslök
2 tsk äppelcidervinäger
2 dl matyoghurt
1 dl solroskärnor
65 g finbladig grönkål
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1450 KJ / 346 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater19 g
Protein8 g
Kommentarer
Riktigt gott!
Susanne
2023-01-27Så gott!
Lena
2023-01-27