Sellerischnitzel med äppelsallad och solrosfrön
![Sellerischnitzel med äppelsallad och solrosfrön](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_237108/cf_259/sellerischnitzel_med_appelsallad_och_solrosfron.jpg)
Schnitzlar av rotselleri som penslas med smör och tillagas i ugnen får en härligt mjuk konsistens och mild smak. Servera rotsellerin med en fräsch och krämig sallad av sött äpple, frisk salladslök och knapriga solroskärnor.
![Sellerischnitzel med äppelsallad och solrosfrön](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_237108/cf_259/sellerischnitzel_med_appelsallad_och_solrosfron.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 rotselleri (à ca 1 kg)
50 g smör
salt
peppar
1 stort rött äpple
1 kruka persilja
3 salladslök
2 tsk äppelcidervinäger
2 dl matyoghurt
1 dl solroskärnor
65 g finbladig grönkål
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1450 KJ / 346 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater19 g
Protein8 g
Kommentarer
Riktigt gott!
Susanne
2023-01-27Så gott!
Lena
2023-01-27