Sellerischnitzel med äppelsallad och solrosfrön

3
0
Sellerischnitzel med äppelsallad och solrosfrön

Schnitzlar av rotselleri som penslas med smör och tillagas i ugnen får en härligt mjuk konsistens och mild smak. Servera rotsellerin med en fräsch och krämig sallad av sött äpple, frisk salladslök och knapriga solroskärnor.

Sellerischnitzel med äppelsallad och solrosfrön

Ingredienser

4 portioner
1 rotselleri (à ca 1 kg)
50 g smör
salt
peppar
1 stort rött äpple
1 kruka persilja
3 salladslök
2 tsk äppelcidervinäger
2 dl matyoghurt
1 dl solroskärnor
65 g finbladig grönkål

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1450 KJ / 346 kCal
Fett 24 g
Salt 1 g
Kolhydrater 19 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden