Sellerischnitzel med äppelsallad och solrosfrön

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
2
Sellerischnitzel med äppelsallad och solrosfrön

Schnitzlar av rotselleri som penslas med smör och tillagas i ugnen får en härligt mjuk konsistens och mild smak. Servera rotsellerin med en fräsch och krämig sallad av sött äpple, frisk salladslök och knapriga solroskärnor.

Sellerischnitzel med äppelsallad och solrosfrön

Ingredienser

4 portioner
1   rotselleri (à ca 1 kg)
50 g  smör
salt
peppar
1   stort rött äpple
1   kruka persilja
3   salladslök
2 tsk  äppelcidervinäger
2 dl  matyoghurt
1 dl  solroskärnor
65 g  finbladig grönkål

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt gott!

Susanne

2023-01-27

Så gott!

Lena

2023-01-27

Näringsvärde per portion

Energi1450 KJ / 346 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater19 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Sellerischnitzel med matvetesallad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Schnitzel med avokadokräm och rostad potatis
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Filodegsrulle med grönkål och mandelpotatis
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålscrème
Betyg 2.5 av 5.
96 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Schnitzel med korianderkålsallad  
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörrebröd med potatis och sparris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga