Sellerischnitzel med matvetesallad

Rotselleri i skivor får en härlig yta när den rostas i ugnen tillsammans med solroskärnor som ger extra krunch. Servera med en mättande matvetesallad med äpple toppa med dijonmajonnäs och grönkål, detta är riktigt bra. Smaklig måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2023

Ingredienser
4 portioner
1 rotselleri (à ca 1 kg)
2 msk rapsolja
salt
peppar
1/2 dl naturella solroskärnor
4 port matvete
1 stort rött äpple
1 kruka persilja
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 msk rapsolja
2 tsk äppelcidervinäger
1 1/2 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
65 g finbladig grönkål
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2804 KJ / 677 kCal
Fett44 g
Salt1.7 g
Kolhydrater50 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentar
1 stFörvånansvärt gott Kommer göra fler gånger!
Birgitta