Sellerischnitzel med matvetesallad

Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Nyckelhålsmärkt.
Sellerischnitzel med matvetesallad

Rotselleri i skivor får en härlig yta när den rostas i ugnen tillsammans med solroskärnor som ger extra krunch. Servera med en mättande matvetesallad med äpple toppa med dijonmajonnäs och grönkål, detta är riktigt bra. Smaklig måltid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2023

Sellerischnitzel med matvetesallad

Ingredienser

4 portioner
1 rotselleri (à ca 1 kg)
2 msk rapsolja
salt
peppar
1/2 dl naturella solroskärnor
4 port matvete
1 stort rött äpple
1 kruka persilja
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 msk rapsolja
2 tsk äppelcidervinäger
1 1/2 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
65 g finbladig grönkål

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Förvånansvärt gott Kommer göra fler gånger!

    Birgitta

Näringsvärde per portion

Energi2804 KJ / 677 kCal
Fett44 g
Salt1.7 g
Kolhydrater50 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kyckling med rödbetor och pepparrot
    Betyg 2.3 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Schnitzel med ruccolapotatis
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Getostgratinerad laxschnitzel
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad