Sellerischnitzel med matvetesallad

Rotselleri i skivor får en härlig yta när den rostas i ugnen tillsammans med solroskärnor som ger extra krunch. Servera med en mättande matvetesallad med äpple toppa med dijonmajonnäs och grönkål, detta är riktigt bra. Smaklig måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2023

Ingredienser
4 portioner
1 rotselleri (à ca 1 kg)
2 msk rapsolja
salt
peppar
1/2 dl naturella solroskärnor
4 port matvete
1 stort rött äpple
1 kruka persilja
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 msk rapsolja
2 tsk äppelcidervinäger
1 1/2 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
65 g finbladig grönkål
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2804 KJ / 677 kCal
Fett44 g
Salt1.7 g
Kolhydrater50 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
2 stFörvånansvärt gott Kommer göra fler gånger!
Birgitta
Varmpressad eller kallpressad rapsolja?
Märit
Hej Märit, tack för din fråga! Våra kockar har provlagat med varmpressad rapsolja men om du tycker bättre om en kallpressad går det givet vis lika bra. Lycka till och hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
ICA-köket