Fiskpanna med tomater och persilja
Denna fiskpanna med tomater och persilja är en fiskrätt som både är nyttig och smarrig och får stor matighet av potatisen. Torskfilén, som du låter koka samman med potatis, tomater och lök, blir underbart saftig och god vid servering.
Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar
600 g torskfilé, hoki eller sej
2 gula lökar
3 dl vatten
1 tsk salt + 1/2 tsk till fisken
1 krm peppar
1/2 tsk citronpeppar
4 tomater
1 knippa persilja
2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1682 KJ / 403 kCal
Fett8 g
Salt1.99 g
Kolhydrater46 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde enl. receptet med fiskbuljong och tycker ändå att det blev smaklöst
Lars erik
2007-12-04Jag lät det puttra i fiskbuljong o gjorde en aioli på lätt creme fraiche, vitlök o salt o peppar. Hade inte persilja på, utan lite dill o räkor. Jättegott o snabb vardagsmat.
Lisa
2007-03-15Det kändes nyttigt att äta men på något sätt litet tråkigt. Vi "toppade" med smulade kokta ägg och lite räkor. Något bättre men det saknades ändå något. Kommer nog inte att göra den igen.
Torbjörn
2005-03-16