Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Fiskpanna med tomater och persilja

Denna fiskpanna med tomater och persilja är en fiskrätt som både är nyttig och smarrig och får stor matighet av potatisen. Torskfilén, som du låter koka samman med potatis, tomater och lök, blir underbart saftig och god vid servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Skala och skiva löken. Lägg potatis och lök i en traktörpanna och häll på vatten. Krydda med salt och peppar. Låt koka under lock ca 10 minuter.
  2. Skär fisken i mindre bitar. Krydda med salt och gärna citronpeppar. Skölj och skiva tomaterna. Hacka persiljan. Lägg fisken på potatis och lök.
  3. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö över persiljan. Droppa över olivolja. Låt koka ytterligare 6-8 minuter under lock.

Tips

Använd matberedarens skärskiva så går det snabbt att skiva potatisen. För mustigare smak kan vattnet bytas ut mot fiskbuljong (tärning + vatten). Minska då något på saltet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 - 12 potatisar
  • 600 g torskfilé, hoki eller sej
  • 2 gula lökar
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt + 1/2 tsk till fisken
  • 1 krm peppar
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 4 tomater
  • 1 knippa persilja
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1682 kJ / 403 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer