Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskpanna med tomater och persilja

Denna fiskpanna med tomater och persilja är en fiskrätt som både är nyttig och smarrig och får stor matighet av potatisen. Torskfilén, som du låter koka samman med potatis, tomater och lök, blir underbart saftig och god vid servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Skala och skiva löken. Lägg potatis och lök i en traktörpanna och häll på vatten. Krydda med salt och peppar. Låt koka under lock ca 10 minuter.
  2. Skär fisken i mindre bitar. Krydda med salt och gärna citronpeppar. Skölj och skiva tomaterna. Hacka persiljan. Lägg fisken på potatis och lök.
  3. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö över persiljan. Droppa över olivolja. Låt koka ytterligare 6-8 minuter under lock.

Tips

Använd matberedarens skärskiva så går det snabbt att skiva potatisen. För mustigare smak kan vattnet bytas ut mot fiskbuljong (tärning + vatten). Minska då något på saltet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar
  • 600 g torskfilé, hoki eller sej
  • 2 gula lökar
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt + 1/2 tsk till fisken
  • 1 krm peppar
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 4 tomater
  • 1 knippa persilja
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2115 kJ / 506 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden