Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sej med curry och kokosmjölk

Njut av curry, kokosmjölk och sej i en vackert gul komposition som dessutom är väldigt lättlagad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Koka ris eller annat gryn enligt förpackningens anvisning.
  3. Skala och skiva lök, äpple och morot. Fräs alltsammans i oljan några minuter. Tillsätt curry och fräs ytterligare någon minut.
  4. Häll i kokosmjölk och låt den koka upp.
  5. Skär fisken i bitar. Tillsätt dem och sjud ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
  6. Ansa purjolöken och strimla den fint. Tillsätt den strax innan serveringen.
  7. Servera med ris eller annat gryn.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g sej
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 gula lökar
  • 2 röda äpplen
  • 2 morötter
  • 1 tsk olja
  • 2 tsk curry
  • 1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
  • salt och peppar
  • 1/2 liten purjolök
  • ev majsstärkelse (Maizena)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2356 kJ / 563 kCal