Fiskgryta med kokosmjölk och broccoli
Denna fiskgryta gömmer smaker som ingefära, vitlök och sambal oelek! Härliga kryddor får stekas i stekpannan för att smakerna ska komma till sin rätt, och fisken gör dem sedan sällskap tillsammans med kokosmjölken. Servera grytan med kokt potatis och krispig broccoli. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk riven färsk ingefära
250 g broccoli
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1/2 msk curry
2 tsk tomatpuré
1/2 tsk salt
400 ml kokosmjölk
ca 600 g färsk sej
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2552 KJ / 609 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alldeles för lite Broccoli till fyra portioner, men annars var det gott! Jag slängde i en tärning fiskbuljong och extra ingefära.
Tulle
2023-05-06jo , gör ofta fiskgryta/ vi är två som äter hos mig!! ang CO2! tror jag ligger lågt och har försökt finna vegoalternativ men ofta innehåller de vetemjöl/ gluten!! hur mkt CO2 räknas för olika kryddor o kokosmjölk. Obs! jag tycker mitt Ica är fantastiskt!!
Eva
2021-04-01I original tyckte vi att det blev... mäh. Smakade inte mycket men med lite odefinierbart sting. Vi drog i mycket mer tonatpuré plus en fiskbuljongtärning, så blev det klart bättre. Klämde även över lite färsk citron efteråt, och serverade med jasminris. Då blev det helt ok!
Katarina
2019-04-28