Fiskgryta med zucchini och tomat

23
10
Fiskgryta med zucchini och tomat

Ju mer desto bättre, som man brukar säga på gryt-språket! Dagens gryta består av allt från zucchini, lök, vitlök, passerade tomater och sej. Äts med fördel ihop med kokt potatis och även ugnsgräddade minibaguetter. Smakrikt och passar de flesta!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2020

Fiskgryta med zucchini och tomat

Ingredienser

4 portioner
6 minibaguetter (à ca 50 g)
900 g potatis
1 zucchini (à ca 300 g)
1 gul lök
1 msk olja
1 tsk curry
1 vitlöksklyfta
500 g passerade tomater
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
600 g färsk sej
salt
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Katja

2021-09-27

Bra vardagsmat

Maria

2021-02-19

Serverade med ugnsstekt broccoli till Mums!

Per

2020-12-13

Skippade potatisen, istället 2 zucchini. Och hela skalade tomater på burk för mer smak. Sedan blev det Lubb istf Kolja. Kanon!

Näringsvärde per portion

Energi 2400 KJ / 571 kCal
Fett 6 g
Salt 3 g
Kolhydrater 86 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden