Fiskgryta med zucchini och tomat
Ju mer desto bättre, som man brukar säga på gryt-språket! Dagens gryta består av allt från zucchini, lök, vitlök, passerade tomater och sej. Äts med fördel ihop med kokt potatis och även ugnsgräddade minibaguetter. Smakrikt och passar de flesta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2024
Ingredienser
4 portioner
6 bake-off minibaguetter (à ca 50 g)
900 g potatis
1 zucchini (à ca 300 g)
250 g morötter
1 dl fryst hackad lök eller hackad gul lök
1 msk olja
1 tsk curry
1 vitlöksklyfta
500 g passerade tomater
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
600 g färsk sej
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2495 KJ / 594 kCal
Fett6 g
Salt2.5 g
Kolhydrater90 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Oväntat gott och väldigt lättlagat
Maria
2022-12-13Bra vardagsmat
Katja
2021-09-27Serverade med ugnsstekt broccoli till Mums!
Maria
2021-02-19