Fiskgryta med zucchini och tomat

Ju mer desto bättre, som man brukar säga på gryt-språket! Dagens gryta består av allt från zucchini, lök, vitlök, grädde och sej. Äts med fördel ihop med kokt potatis och även ugnsgräddade minibaguetter. Smakrikt och passar de flesta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2025

Ingredienser
4 portioner
6 bake-off minibaguetter (à ca 50 g)
900 g potatis
1 zucchini (à ca 300 g)
250 g morötter
1 dl fryst hackad lök eller hackad gul lök
1 msk olja
1 tsk curry
3 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
600 g färsk sej
salt
peppar
Gör så här
00:05:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2898 KJ / 692 kCal
Fett15 g
Salt2.5 g
Kolhydrater90 g
Protein42 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod gryta tyckte familjen
Caroline
2025-03-19Mkt bättre än förväntat, god smak. Jag kommer laga den igen, men med potatisen i.
Ida
2024-11-02Detta var knappt ätligt, andra gången på kort tid som vi fått slänga mat från matkassen. Blir en paus från matkassen nu.
Ingrid
2024-10-14Hej Ingrid, vad tråkigt att du inte gillade grytan. Våra kockar har nu uppdaterat receptet och bytt ut passerade tomater mot grädde och tomatpuré. Hoppas du vill prova denna variant istället. Vi har därmed tagit bort kommentarer som inte hör till det nya receptet, men har sparat tips som fortfarande är aktuella. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2025-02-19