UNDER 45 MIN | Medel

Fiskgryta med zucchini och tomat

Ju mer desto bättre, som man brukar säga på gryt-språket! Dagens gryta består av allt från zucchini, lök, vitlök, passerade tomater och sej. Äts med fördel ihop med kokt potatis och även ugnsgräddade minibaguetter. Smakrikt och passar de flesta!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Koka potatisen.
  3. Skär zucchinin i tärningar. Skala och hacka löken. Sänk värmen och rör i curry och pressa i vitlök. Rör i passerade tomater och buljong. Låt sjuda först i 5 minuter.
  4. Skär sejen i bitar. Lägg ner fiskbitarna i grytan och sjud ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera grytan med potatis och bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 minibaguetter (à ca 50 g)
  • 900 g potatis
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g passerade tomater
  • 2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 600 g färsk sej
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2400 kJ / 571 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept