Currygryta med kokosmjölk och sej
Currygryta med kokosmjölk och sej är en lättlagad gryta med spännande smaker av sej, kokosmjölk, curry, broccoli, purjolök och äpple. Fisken, grönsakerna, kryddorna och det sötsyrliga äpplet utgör en fräsch kombination som du snabbt lagar ihop till middag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g sej
4 portioner ris, gärna basmatiris
1 rött äpple
1 tsk olja
1 msk curry
400 ml kokosmjölk
2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
300 g broccolibuketter
salt och peppar
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 purjolök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2795 KJ / 668 kCal
Fett27.1 g
Kolhydrater61.7 g
Protein40.9 g
Kommentarer
Gjorde som Malin, tog lite mindre curry, 300 ml kokosmjölk, ½ fiskbuljongtärning men inget vatten och ingen majsstärkelse. Jag bytte sej mot torsk som är en mycket godare fisk. Resultatet blev supergott. Ska ha gäster ikväll och bjuder på detta. Kan rekommendera pressad potatis istället för ris.
Helena
2020-02-17Trevligt ocj gott.
Birgitta
2019-07-09Glömde att salta direkt på fisken en stund innan. Brukar göra det och ev ta bort litet salt sedan, om jag saltat rejält. Nu fick jag salta efteråt, mycket.n,
Birgitta
2019-07-09