Currygryta med kokosmjölk och sej

35
7
Currygryta med kokosmjölk och sej

Currygryta med kokosmjölk och sej är en lättlagad gryta med spännande smaker av sej, kokosmjölk, curry, broccoli, purjolök och äpple. Fisken, grönsakerna, kryddorna och det sötsyrliga äpplet utgör en fräsch kombination som du snabbt lagar ihop till middag.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2013

Currygryta med kokosmjölk och sej

Ingredienser

4 portioner
600 g sej
4 portioner ris, gärna basmatiris
1 rött äpple
1 tsk olja
1 msk curry
400 ml kokosmjölk
2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
300 g broccolibuketter
salt och peppar
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 purjolök

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Helena

2020-02-17

Gjorde som Malin, tog lite mindre curry, 300 ml kokosmjölk, ½ fiskbuljongtärning men inget vatten och ingen majsstärkelse. Jag bytte sej mot torsk som är en mycket godare fisk. Resultatet blev supergott. Ska ha gäster ikväll och bjuder på detta. Kan rekommendera pressad potatis istället för ris.

Birgitta

2019-07-09

Trevligt ocj gott.

Birgitta

2019-07-09

Glömde att salta direkt på fisken en stund innan. Brukar göra det och ev ta bort litet salt sedan, om jag saltat rejält. Nu fick jag salta efteråt, mycket.n,

Näringsvärde per portion

Energi 2795 KJ / 668 kCal
Fett 27.1 g
Kolhydrater 61.7 g
Protein 40.9 g
Läs mer om näringsvärden