Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Currygryta med kokosmjölk och sej

Currygryta med kokosmjölk och sej är en lättlagad gryta med spännande smaker av sej, kokosmjölk, curry, broccoli, purjolök och äpple. Fisken, grönsakerna, kryddorna och det sötsyrliga äpplet utgör en fräsch kombination som du snabbt lagar ihop till middag.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär äpplet i klyftor och skär bort kärnhuset. Fräs klyftorna i oljan i en stekpanna några minuter. Tillsätt curry och fräs ytterligare någon minut. Lägg över i en stor kastrull.
  4. Häll i kokosmjölk och buljong och låt koka upp.
  5. Skär fisken i bitar. Tillsätt dem och broccolin och sjud ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
  6. Ansa purjolöken och strimla den fint. Tillsätt den strax innan serveringen.
  7. Servera med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g sej
  • 4 portioner ris, gärna basmatiris
  • 1 rött äpple
  • 1 tsk olja
  • 1 msk curry
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 300 g broccolibuketter
  • salt och peppar
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1/2 purjolök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2795 kJ / 668 kCal