UNDER 45 MIN | Medel

Schnitzel med senaps- och kaprissås

En schnitzel passar både till vardag som till fest! Här äter du den med en krämig senaps- och kaprissås. För att få lite mera färg till rätten äter du schnitzeln tillsammans med en grön salladsmix och krispiga sockerärtor. Och självklart har du potatis till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen. Låt sockerärtorna koka tillsammans med potatisen 4 minuter mot slutet av potatisens koktid.
  2. Hacka kaprisen och blanda den och senapen med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hacka persiljan och vänd ner i såsen.
  4. Stek schnitzlarna i smöret i en stekpanna 10-12 minuter eller enligt anvisningen på förpackningen. Vänd då och då.
  5. Servera schnitzlarna med potatis, sockerärtor, sallad och sås.

För alla

Kontrollera noga innehållet i schnitzeln.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri schnitzel.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och matfett till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
  • 1 msk kapris
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt
  • peppar
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 300 g panerad schnitzel
  • 1 msk smör
  • 1/2 påse salladsmix (à 65 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2469 kJ / 598 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept