Kvällens middag består av krispig schnitzel med lent mos. De tunna kotletterna paneras och steks gyllenbruna i pannan och tillagas den sista tiden i ugn. Under tiden kokar du potatisen som du sedan vispar med varm mjölk till ett härligt mos. Servera med färsk gurka och toppa med krispiga ärtskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2018
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fyra
Jan
2022-11-29Underbart recept riktigt gott och detta kommer att göras om igen
Stefan
2021-08-17