Schnitzel med mos
Kvällens middag består av krispig schnitzel med lent mos. De tunna kotletterna paneras och steks gyllenbruna i pannan och tillagas den sista tiden i ugn. Under tiden kokar du potatisen som du sedan vispar med varm mjölk till ett härligt mos. Servera med färsk gurka och toppa med krispiga ärtskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2018
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g potatis
2 dl mjölk
Schnitzel
ca 550 g tunnskivad kotlett
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 1/2 dl ströbröd
2 msk smör eller olja
Grönsaker
1 gurka
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2713 KJ / 647 kCal
Fett20 g
Salt1.6 g
Kolhydrater68 g
Protein44 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett riktigt bra recept
Terése
2024-06-14Fyra
Jan
2022-11-29Underbart recept riktigt gott och detta kommer att göras om igen
Stefan
2021-08-17