Schnitzel med mos

8
0
Schnitzel med mos

Kvällens middag består av krispig schnitzel med lent mos. De tunna kotletterna paneras och steks gyllenbruna i pannan och tillagas den sista tiden i ugn. Under tiden kokar du potatisen som du sedan vispar med varm mjölk till ett härligt mos. Servera med färsk gurka och toppa med krispiga ärtskott.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2018

Schnitzel med mos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
potatis
2 dl
mjölk

Schnitzel

ca 550 g
tunnskivad kotlett
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 dl
vetemjöl
2
ägg
1 1/2 dl
ströbröd
2 msk
smör eller olja

Grönsaker

1
gurka
1/2
ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Pickla gurkskivor i 1/2 tsk salt, 2 msk strösocker, 1 msk vatten och 1 msk ättika 12% (för 4 port). Ströbrödet kan bytas ut mot panko för extra krispig yta.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2713 KJ / 647 kCal
Fett 20 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 68 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept