Ostschnitzel med mos
Hemgjord ostschnitzel är enklare att göra än vad man kan tro. De bankade kotletterna fylls med ost och paneras innan de steks på. Tillsammans med det krämiga potatismoset och de gröna krispiga ärtorna har du nu en middag att njuta av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g potatis
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
Ostschnitzel
8 skivor tunnskivad kotlett
4 skivor ost
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
2 msk smör eller margarin
250 g små gröna ärtor
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett och byt ut ost mot mjölkfritt ostalternativ eller uteslut osten.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett och byt ut ost mot mjölkfritt ostalternativ eller uteslut osten.
Gör så här
Tips
Pensla gärna köttet med lite senap innan det paneras. Lite smält smör och pressad citron är gott till ärtorna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2577 KJ / 616 kCal
Fett24 g
Salt1.65 g
Kolhydrater55 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Roligt allternativ att göra med snitseln och gott blev det!
Anna
2018-09-14