Ostschnitzel med mos

8
1
Ostschnitzel med mos

Hemgjord ostschnitzel är enklare att göra än vad man kan tro. De bankade kotletterna fylls med ost och paneras innan de steks på. Tillsammans med det krämiga potatismoset och de gröna krispiga ärtorna har du nu en middag att njuta av!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018

Ostschnitzel med mos

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g
potatis
2 dl
mjölk
2 msk
smör eller margarin

Ostschnitzel

8
skivor tunnskivad kotlett
4
skivor ost
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1/2 dl
vetemjöl
1
ägg
1 dl
ströbröd
2 msk
smör eller margarin
250 g
små gröna ärtor

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett och byt ut ost mot mjölkfritt ostalternativ eller uteslut osten.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Pensla gärna köttet med lite senap innan det paneras. Lite smält smör och pressad citron är gott till ärtorna.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Anna

9/14/2018

Roligt allternativ att göra med snitseln och gott blev det!

Näringsvärde per portion

Energi 2577 KJ / 616 kCal
Fett 24 g
Salt 1.65 g
Kolhydrater 55 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept