Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kycklingschnitzel med kaprisdipp

(72)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Kycklingschnitzel med kaprisdipp får smaklökarna att applådera av de fina aromerna. Schnitzeln får den fina krispiga och gyllenbruna ytan av paneringen då den stekts i en het panna. Dippen gjord på kapris blandad med smetana gifter sig bra till denna rätt. Servera med kokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2015
Till matkassen

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatisar
  • 250 g broccoli
Kaprisdipp
  • 3 msk kapris
  • 2 dl smetana
  • salt och peppar
Schnitzel
  • 1 citron
  • 2 dl ströbröd
  • 4 kycklingfiléer (minutfiléer)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk olja
Till servering
  • 1/2 kruka körvel
  • citronsaft
  • romansallad
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Skala eventuellt stammen på broccolin med en potatisskalare och skiva stammen. Skär ner resten i små buketter.
  2. När potatisen har några minuter kvar, lägg i broccolin och koka ytterligare ca 3 minuter. Häll sedan av kokvattnet och lägg på ett lock så det håller sig varmt. 
  3. Kaprisdipp: Grovhacka kaprisen och blanda den med smetanan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Schnitzel: Skölj citronen och riv skalet på fina sidan av rivjärnet. Blanda citronskalet med ströbrödet. Salta och peppra kycklingen. Vänd den först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
  5. Stek schnitzeln i oljan i en stekpanna ca 5 minuter på varje sida så att den får en gyllenbrun och krispig yta.
  6. Till servering: Grovhacka körveln och blanda med potatisen. Pressa över lite citronsaft, krydda med salt och peppar. Servera schnitzeln med potatis, broccoli, kaprisdipp och romansallad.

För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. Använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt ströbröd. Välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärde
Per portion

Energi
3061 kJ / 733 kCal
Läs mer om näringsvärden