Kycklingschnitzel med kaprisdipp

Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
0
Kycklingschnitzel med kaprisdipp

Kycklingschnitzel med kaprisdipp får smaklökarna att applådera av de fina aromerna. Schnitzeln får den fina krispiga och gyllenbruna ytan av paneringen då den stekts i en het panna. Dippen gjord på kapris blandad med smetana gifter sig bra till denna rätt. Servera med kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2015

Kycklingschnitzel med kaprisdipp

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
250 g broccoli

Kaprisdipp

3 msk kapris
2 dl smetana
salt
peppar

Schnitzel

1 citron
2 dl ströbröd
4 kycklingfiléer (minutfiléer)
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 msk olja

Till servering

1/2 kruka körvel
citronsaft
romansallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3133 KJ / 747 kCal
Fett30 g
Salt1.98 g
Kolhydrater71 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kålrotsschnitzel med parmesan och basilika
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med krämig potatissallad
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Schnitzel med kapriskräm
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Schnitzel med mos
Betyg 4.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonkatsu på julskinka med rödkålssallad
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mandelstekt spätta med gräddkokt fänkål och körvel
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga