Kycklingschnitzel med kaprisdipp

19
0
Kycklingschnitzel med kaprisdipp

Kycklingschnitzel med kaprisdipp får smaklökarna att applådera av de fina aromerna. Schnitzeln får den fina krispiga och gyllenbruna ytan av paneringen då den stekts i en het panna. Dippen gjord på kapris blandad med smetana gifter sig bra till denna rätt. Servera med kokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2015

Kycklingschnitzel med kaprisdipp

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
250 g
broccoli

Kaprisdipp

3 msk
kapris
2 dl
smetana
-
salt och peppar

Schnitzel

1
citron
2 dl
ströbröd
4
kycklingfiléer (minutfiléer)
1 dl
vetemjöl
1
ägg
1 msk
olja

Till servering

1/2
kruka körvel
-
citronsaft
-
romansallad

Gör så här

För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. Använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt ströbröd. Välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3133 KJ / 747 kCal
Fett 30 g
Salt 1.98 g
Kolhydrater 71 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept