Kycklingschnitzel med kaprisdipp
Kycklingschnitzel med kaprisdipp får smaklökarna att applådera av de fina aromerna. Schnitzeln får den fina krispiga och gyllenbruna ytan av paneringen då den stekts i en het panna. Dippen gjord på kapris blandad med smetana gifter sig bra till denna rätt. Servera med kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
250 g broccoli
Kaprisdipp
3 msk kapris
2 dl smetana
salt
peppar
Schnitzel
1 citron
2 dl ströbröd
4 kycklingfiléer (minutfiléer)
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 msk olja
Till servering
1/2 kruka körvel
citronsaft
romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3133 KJ / 747 kCal
Fett30 g
Salt1.98 g
Kolhydrater71 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer