Schnitzel med korianderkålsallad  

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Schnitzel med korianderkålsallad  

Snabblagad, enkel och god mat blir detta. Vegoschnitzeln steks och riset kokar samtidigt som du rör ihop en fräsch kålsallad med extra god dressing av mirin, soja och sesamolja. Servera med aioli och citronklyftor, fräscht enkelt och gott.

Schnitzel med korianderkålsallad  

Ingredienser

4 portioner
4   port ris (gärna basmati)
1   förp vegoschnitzel (à 750 g)

Kålsallad

1   kruka koriander
1/2   citron
1   förp salladsmix (gärna kål- och morotsmix, à 275 g)
1   förp skuren grönkål (à 150 g)
1 msk  mirin
2 msk  japansk soja
2 tsk  sesamolja
1/2   citron
1   förp aioli (à 230 ml)
3/4 dl  svarta sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i aiolin.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria schnitzlar.
Gör äggfri: välj äggfri aioli.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi5194 KJ / 1241 kCal
Fett81 g
Salt4 g
Kolhydrater87 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vegoschnitzel med persiljesmör och broccoli
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegoschnitzel med citronsås
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt schnitzel med gul gurkröra
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Champinjonburgare med bakad blomkål och rotsakspytt
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortilla bowls med kycklingvingar och grönkål
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga