Schnitzel med korianderkålsallad
Snabblagad, enkel och god mat blir detta. Vegoschnitzeln steks och riset kokar samtidigt som du rör ihop en fräsch kålsallad med extra god dressing av mirin, soja och sesamolja. Servera med aioli och citronklyftor, fräscht enkelt och gott.
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna basmati)
1 förp vegoschnitzel (à 750 g)
Kålsallad
1 kruka koriander
1/2 citron
1 förp salladsmix (gärna kål- och morotsmix, à 275 g)
1 förp skuren grönkål (à 150 g)
1 msk mirin
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
1/2 citron
1 förp aioli (à 230 ml)
3/4 dl svarta sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5194 KJ / 1241 kCal
Fett81 g
Salt4 g
Kolhydrater87 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer