Ostpaj med potatis, örter och tångcaviar
En riktigt lyxig och festbetonad ostpaj som även fylls med kokt potatis. Toppa pajen med tångcaviar och gräslök och servera den ärna till kräftor och lite goda såser.
Ingredienser
6-8 bufféportioner
1 förp färsk pajdeg (à 250 g)
300 g kokt färskpotatis
150 g gräddost
5 dl vispgrädde
3 äggulor
1/2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 förp röd tångcaviar (à 75 g)
Serveringsförslag
1 1/2 kg kokta havskräftor
1 förp aioli (à 230 g)
1 förp romsås (à 230 g)
1 surdegsbaguette (à 250 g)
1 förp mâchesallad (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag på 6 port.
Energi2643 KJ / 631 kCal
Fett54 g
Salt2 g
Kolhydrater27 g
Protein11 g
Kommentarer
Nej, den stannade inte för mig heller. Det blev en misslyckad paj till midsommarbuffén. Hade tänkt göra en till idag, men får göra en annan äggstanning.
Anna
2023-06-24Måste vara fel på receptet! Den vill aldrig stanna. Kanske skulle 3 dl grädde vara tillräckligt?
Ann
2022-08-25