Ostpaj med potatis, örter och tångcaviar

1
0
Ostpaj med potatis, örter och tångcaviar

En riktigt lyxig och festbetonad ostpaj som även fylls med kokt potatis. Toppa pajen med tångcaviar och gräslök och servera den ärna till kräftor och lite goda såser.

Skriv ut
Ostpaj med potatis, örter och tångcaviar

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1
förp färsk pajdeg (à 250 g)
300 g
kokt färskpotatis
150 g
gräddost
5 dl
vispgrädde
3
äggulor
1/2 tsk
salt
1 krm
cayennepeppar
1
förp färsk gräslök (à 20 g)
1
förp röd tångcaviar (à 75 g)

Serveringsförslag

1 1/2 kg
kokta havskräftor
1
förp aioli (à 230 g)
1
förp romsås (à 230 g)
1
surdegsbaguette (à 250 g)
1
förp mâchesallad (à 65 g)

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg och glutenfritt bröd till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfria tillbehör.

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag på 6 port.

 



Gör så här

Tips

Pajen går utmärkt att frysa (utan caviaren)!

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2643 KJ / 631 kCal
Fett 54 g
Salt 2 g
Kolhydrater 27 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept