Havskräftor med Västerbottensostpaj och trädgårdssallad

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Havskräftor med Västerbottensostpaj och trädgårdssallad

Gör en smakrik trädgårdssallad med mangold, gulbetor och blåbär. Servera sedan salladen till en färdig Västerbottensostpaj som är extra pimpad med stekta och färska kantareller. Och till den goda salladen och pajen serveras härliga havskräftor samt en god aioli.

Havskräftor med Västerbottensostpaj och trädgårdssallad

Ingredienser

4 portioner

Västerbottensostpaj

1   färdig färsk Västerbottensostpaj (à 265 g)
200 g  färska kantareller
1 msk  neutral rapsolja
2 msk  smör
1/2 tsk  salt
1   förp färsk dill (à 20 g)

Sallad

2   okokta tvättade gulbetor
1/2   citron
65 g  röd mangold
125 g  färska blåbär
1 msk  olivolja
2 krm  salt

Till servering

1   baguette
500 g  små havskräftor
1   förp aioli (à ca 200 ml)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Kanske inte der bästa att skriva att man ska ha färska kantareller på då man kan bli riktigt sjuk 🤔

Johanna

2023-08-08

Testa liknande recept

Ostpaj med potatis, örter och tångcaviar
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Havskräftor med vitlök och persilja
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitlöksgratinerade havskräftor
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dill- och vitlöksgratinerade havskräftor
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Havskräfta "crispy" med currydipp
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakade havskräftor
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga