Schnitzel med kaprisdipp är ett välsmakande och enkelt middagsrecept som du tillagar på under 45 minuter. Stek skinkschnitzeln så att den får en gyllenbrun och krispig yta och servera med sparrispotatis, broccoli, kaprisdipp och syrlig citronklyfta. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
17 2013
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: vänd schnitzlarna enbart i mjöl och stek dem därefter.
Byt ut smör till olja. Prova också att göra egen aioli! Passar mycket gott till schnitzel, du får då en mjölkfri rätt som även har en lägre klimatpåverkan.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Carina
2015-02-01Goda, man kan med fördel salta lite till eller smaksätta med ngt. Tog i torkade tranbär i de tre sista och då behöver man inte ngn marmelad och då blir det lite nyttigare :)) Bra tips att frysa ner det överblivna.