Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Schnitzel med kaprisdipp

Schnitzel med kaprisdipp är ett välsmakande och enkelt middagsrecept som du tillagar på under 45 minuter. Stek skinkschnitzeln så att den får en gyllenbrun och krispig yta och servera med sparrispotatis, broccoli, kaprisdipp och syrlig citronklyfta. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Skala stammen på broccolin med en potatisskalare och skiva stammen. Skär ner resten i små buketter.
  2. Kaprisdipp: Grovhacka kaprisen och blanda den med kvargen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Schnitzel: Salta och peppra köttet. Vänd köttet först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
  4. När potatisen känns mjuk lägg i broccolin och koka ytterligare ca 3 minuter. Häll sedan av kokvattnet och lägg på ett lock så de håller sig varmt.
  5. Stek köttet i matfettet ca 5 minuter på varje sida så att det får en gyllenbrun och krispig yta.
  6. Till servering: Servera schnitzeln med potatis, broccoli och en citronklyfta.

För alla:

Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: vänd schnitzlarna enbart i mjöl och stek dem därefter.

Klimatanpassa

Byt ut smör till olja. Prova också att göra egen aioli! Passar mycket gott till schnitzel, du får då en mjölkfri rätt som även har en lägre klimatpåverkan.

Tips

Barnknepet: Gör en halv sats med kaprisdipp och rör i 2 msk ketchup i resten av kvargen (för 4 port). Smaka av med salt och peppar och servera till barnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g sparrispotatis
  • 250 g broccoli
Kaprisdipp
  • 3 msk kapris
  • 250 g kvarg
  • salt och peppar
Schnitzel
  • ca 550 g skinkschnitzel
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3068 kJ / 732 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept