Schnitzel med kaprisdipp

15
1
Schnitzel med kaprisdipp

Schnitzel med kaprisdipp är ett välsmakande och enkelt middagsrecept som du tillagar på under 45 minuter. Stek skinkschnitzeln så att den får en gyllenbrun och krispig yta och servera med sparrispotatis, broccoli, kaprisdipp och syrlig citronklyfta. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2013

Schnitzel med kaprisdipp

Ingredienser

4 portioner
900 g sparrispotatis
250 g broccoli

Kaprisdipp

3 msk kapris
250 g kvarg
salt och peppar

Schnitzel

ca 550 g skinkschnitzel
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl ströbröd
2 msk smör eller margarin
1 citron

För alla:

Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: vänd schnitzlarna enbart i mjöl och stek dem därefter.

Klimatanpassa

Byt ut smör till olja. Prova också att göra egen aioli! Passar mycket gott till schnitzel, du får då en mjölkfri rätt som även har en lägre klimatpåverkan.

Gör så här

Tips

Barnknepet: Gör en halv sats med kaprisdipp och rör i 2 msk ketchup i resten av kvargen (för 4 port). Smaka av med salt och peppar och servera till barnen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Carina

2015-02-01

Goda, man kan med fördel salta lite till eller smaksätta med ngt. Tog i torkade tranbär i de tre sista och då behöver man inte ngn marmelad och då blir det lite nyttigare :)) Bra tips att frysa ner det överblivna.

Näringsvärde per portion

Energi 3068 KJ / 732 kCal
Fett 26 g
Salt 140 g
Kolhydrater 71 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden