Pankopanerad schnitzel med tysk potatissallad
Panko är ett japanskt ströbröd som ger ett fint krispigt fras vid panering! Här serveras en pankopanerad schnitzel med en ljummen potatissallad med en sås av lök, gräslök och kapris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g sparrispotatis
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 msk finhackad gräslök
3 msk kapris
1/2 citron
salt
nymald svartpeppar
150 g haricots verts (bönor)
600 g fläskschnitzel
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl panko (ströbröd)
2 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2880 KJ / 692 kCal
Fett22.4 g
Kolhydrater74.5 g
Protein41.7 g
Kommentar
Potatissalladen var sååå gott. För att spara lite tid, jag köpte frusna ostschnitzlar och det var gott också men nästa gången kommer jag fixa på riktig.
Tomas
2023-03-11