Schnitzel med couscous och yoghurt
Schnitzel med couscous och yoghurt är ett välsmakande och enkelt middagsrecept. Här är det smaksättningen av schnitzeln som gör det där lilla extra. Köttet blandas med ingefära, chili och honung innan den steks frasig i olja. Vid sidan serveras en yoghurt på mynta och en knaprig couscoussallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2015
Ingredienser
4 portioner
Couscous
4 port couscous
1 granatäpple
1 rödlök
1/2 gurka
1 msk olivolja
1 tsk vinäger
salt
peppar
Schnitzel
ca 600 g skinkschnitzel
1 msk riven ingefära
1 röd peppar
1 msk flytande honung
2 msk olja
Yoghurt
1 kruka mynta
2 dl matyoghurt
1/2 msk honung
Till servering
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3316 KJ / 792 kCal
Fett29 g
Salt2.26 g
Kolhydrater84 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer