Schnitzel med couscous och yoghurt

Betyg 3 av 5.
40 personer har röstat
0
Schnitzel med couscous och yoghurt

Schnitzel med couscous och yoghurt är ett välsmakande och enkelt middagsrecept. Här är det smaksättningen av schnitzeln som gör det där lilla extra. Köttet blandas med ingefära, chili och honung innan den steks frasig i olja. Vid sidan serveras en yoghurt på mynta och en knaprig couscoussallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2015

Schnitzel med couscous och yoghurt

Ingredienser

4 portioner

Couscous

4   port couscous
1   granatäpple
1   rödlök
1/2   gurka
1 msk  olivolja
1 tsk  vinäger
salt och peppar

Schnitzel

ca 600 g  skinkschnitzel
1 msk  riven ingefära
1   röd peppar
1 msk  flytande honung
2 msk  olja

Yoghurt

1   kruka mynta
2 dl  matyoghurt
1/2 msk  honung

Till servering

65 g  mâchesallad

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous, ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3316 KJ / 792 kCal
Fett29 g
Salt2.26 g
Kolhydrater84 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kryddig kycklinggryta och granatäpple
Betyg 3.2 av 5.
93 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Granatäppelsirap
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krispig brysselkål med granatäpple
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt schnitzel med bakad purjolök och rosmarin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med ostkräm och brysselkål
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fryst yoghurtbräck med granatäpple och pepparkakor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga