Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Schnitzel med couscous och yoghurt

Schnitzel med couscous och yoghurt är ett välsmakande och enkelt middagsrecept. Här är det smaksättningen av schnitzeln som gör det där lilla extra. Köttet blandas med ingefära, chili och honung innan den steks frasig i olja. Vid sidan serveras en yoghurt på mynta och en knaprig couscoussallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Couscous: Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna med en sked. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och skiva gurkan. Blanda grönsakerna med olivoljan och vinägern. Salta och peppra och blanda med couscousen.
  3. Schnitzel: Skär varje skiva i fyra bitar på längden. Skala och riv ingefäran. Dela, kärna ur och strimla chilin. 
  4. Blanda köttet med ingefära, chili, honung och hälften av oljan. Krydda med salt och peppar.
  5. Yoghurt: Strimla myntan. Blanda den med yoghurten och honungen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Schnitzel: Stek schnitzeln i resten av oljan i en stekpanna, ca 8 minuter. Vänd då och då.
  7. Till servering: Servera schnitzeln med couscoussallad, mâchesallad och myntayoghurt.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous, ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Couscous
  • 4 port couscous
  • 1 granatäpple
  • 1 rödlök
  • 1/2 gurka
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • salt och peppar
Schnitzel
  • ca 600 g skinkschnitzel
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 röd peppar
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk olja
Yoghurt
  • 1 kruka mynta
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 msk honung
Till servering
  • 65 g machesallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3316 kJ / 792 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept