Kryddig kycklinggryta och granatäpple

92
2 Klimatsmart
Kryddig kycklinggryta och granatäpple

Kycklinggryta och granatäpple är en rätt med utomordentlig smak och charm. De distinkta aromerna kommer från grytan gjord på vitlök, tomat och buljong där kycklingfiléerna adderats mot slutet för att dra åt sig alla smaker. Avnjuts med couscous toppat med krispiga granatäppelkärnor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2015

Kryddig kycklinggryta och granatäpple

Ingredienser

4 portioner

Kycklinggryta

1
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
2 tsk
spiskummin
2 tsk
paprikapulver
2 krm
cayennepeppar
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2
tärnad kycklingbuljong
1 dl
vatten
-
salt
4
kycklingfiléer
2 tsk
olja

Couscous

4
port couscous eller annat gryn (gärna fullkorn)
1
tärning kycklingbuljong
1
granatäpple
1/2
gurka
65 g
babyspenat
2 tsk
olivolja
1 tsk
rödvinsvinäger
-
salt och peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller välj quinoa eller ris.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

92

Kommentarer

Redaktionen

2016-12-28

Hej Sara! Det är även vatten i tomaterna som gör att det blir mycket vätska i detta receptet. Hälsningar Michelle

Sara

2016-12-14

Hur kan detta bli en gryta när där bara är 1 dl vatten på 4 port??

Näringsvärde per portion

Energi 2311 KJ / 551 kCal
Fett 11 g
Salt 3.04 g
Kolhydrater 66 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept