Kryddig kycklinggryta och granatäpple

92
2
Kryddig kycklinggryta och granatäpple

Kycklinggryta och granatäpple är en rätt med utomordentlig smak och charm. De distinkta aromerna kommer från grytan gjord på vitlök, tomat och buljong där kycklingfiléerna adderats mot slutet för att dra åt sig alla smaker. Avnjuts med couscous toppat med krispiga granatäppelkärnor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2015

Kryddig kycklinggryta och granatäpple

Ingredienser

4 portioner

Kycklinggryta

1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2 tärnad kycklingbuljong
1 dl vatten
salt
4 kycklingfiléer
2 tsk olja

Couscous

4 port couscous eller annat gryn (gärna fullkorn)
1 tärning kycklingbuljong
1 granatäpple
1/2 gurka
65 g babyspenat
2 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
salt och peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller välj quinoa eller ris.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

92

Kommentarer

Redaktionen

2016-12-28

Hej Sara! Det är även vatten i tomaterna som gör att det blir mycket vätska i detta receptet. Hälsningar Michelle

Sara

2016-12-14

Hur kan detta bli en gryta när där bara är 1 dl vatten på 4 port??

Näringsvärde per portion

Energi 2311 KJ / 551 kCal
Fett 11 g
Salt 304 g
Kolhydrater 66 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden