Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddig kycklinggryta och granatäpple

Kycklinggryta och granatäpple är en rätt med utomordentlig smak och charm. De distinkta aromerna kommer från grytan gjord på vitlök, tomat och buljong där kycklingfiléerna adderats mot slutet för att dra åt sig alla smaker. Avnjuts med couscous toppat med krispiga granatäppelkärnor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kycklinggryta: Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs vitlöken under omrörning till gyllenbrun färg. Tillsätt kryddorna och rör om. Tillsätt tomater, buljongtärning och vatten. Koka upp och smaka av med salt.
  2. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar och salta. Bryn dem i oljan i en stekpanna.
  3. Lägg kycklingen i tomatsåsen, koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter eller tills kycklingen är genomkokt.
  4. Couscous: Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen med buljongtärningen.
  5. Dela granatäpplet och skrapa ur kärnorna. Skär gurkan i tärningar.
  6. Blanda granatäpplekärnor med gurka, spenat, olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  7. Vänd ner couscousen i salladen och servera med kycklingen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
Kycklinggryta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1/2 tärnad kycklingbuljong
  • 1 dl vatten
  • salt
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk olja
Couscous
  • 4 port couscous eller annat gryn
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 1 granatäpple
  • 1/2 gurka
  • 65 g babyspenat
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2311 kJ / 551 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept