Kryddig kycklinggryta och granatäpple
Kycklinggryta och granatäpple är en rätt med utomordentlig smak och charm. De distinkta aromerna kommer från grytan gjord på vitlök, tomat och buljong där kycklingfiléerna adderats mot slutet för att dra åt sig alla smaker. Avnjuts med couscous toppat med krispiga granatäppelkärnor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2015
Ingredienser
4 portioner
Kycklinggryta
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2 tärnad kycklingbuljong
1 dl vatten
salt
4 kycklingfiléer
2 tsk olja
Couscous
4 port couscous eller annat gryn (gärna fullkorn)
1 tärning kycklingbuljong
1 granatäpple
1/2 gurka
65 g babyspenat
2 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2311 KJ / 551 kCal
Fett11 g
Salt3.04 g
Kolhydrater66 g
Protein42 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Sara! Det är även vatten i tomaterna som gör att det blir mycket vätska i detta receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-12-28Hur kan detta bli en gryta när där bara är 1 dl vatten på 4 port??
Sara
2016-12-14