Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kalvfilé i marsalasås

Kalvfilé i marsalasås är ett festligt, uppskattat och gott recept till bjudningen. Den möra kalvfilén serveras med en god sky av kalvfond, bacon och marsalavin.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i skivor så att det blir 2 per person. Vänd dem i vetemjöl.
  2. Låt margarinet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek i omgångar så att inte temperaturen sjunker för mycket i pannan. Stek köttet 2-3 minuter per sida. Salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta.
  3. Stek baconet i stekpannan och lägg över det i grytan.
  4. Vispa ur stekpannan med vattnet. Tillsätt sky, kalvfond och marsalavin till grytan. Låt allt koka ihop någon minut.
  5. Koka inte för länge - köttet får gärna vara lite rosa. Pröva dig fram med mängden kalvfond. Smaka av om det behövs mer salt.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot t ex naturligt fin glutenfri mjölblandning eller PO-fiber.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja. Använd buljongtärning i stället för kalvfond.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kalvfilé eller fläskfilé
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk margarin (gärna flytande)
  • 1/2 paket bacon (à 140 g)
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 msk konc kalvfond
  • 1 dl marsalavin
Lägg till i inköpslistan