Kalvfilé i marsalasås
Kalvfilé i marsalasås är ett festligt, uppskattat och gott recept till bjudningen. Den möra kalvfilén serveras med en god sky av kalvfond, bacon och marsalavin.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005
Ingredienser
4 portioner
500 g kalvfilé eller fläskfilé
1/2 dl vetemjöl
1 msk margarin (gärna flytande)
1/2 paket bacon (à 140 g)
salt och peppar
1 1/2 dl vatten
1 - 1 1/2 msk konc kalvfond
1 dl marsalavin
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot t ex naturligt fin glutenfri mjölblandning eller PO-fiber.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja. Använd buljongtärning i stället för kalvfond.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bjöd på denna rätt då min svärmor fyllde 80år! Använde fläskfilé och det uppskattades verkligen. Kommer med all säkerhet att bjuda på denna förträffliga rätt flr gånger.
Eva
2005-02-18Blev bjuden på detta igår och det smakade uunderbart. Kan varmt rekommenderas!
Anne-lie
2005-02-05