Kalvfilé i marsalasås

Betyg 3.6 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Kalvfilé i marsalasås

Kalvfilé i marsalasås är ett festligt, uppskattat och gott recept till bjudningen. Den möra kalvfilén serveras med en god sky av kalvfond, bacon och marsalavin.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Kalvfilé i marsalasås

Ingredienser

4 portioner
500 g kalvfilé eller fläskfilé
1/2 dl vetemjöl
1 msk margarin (gärna flytande)
1/2 paket bacon (à 140 g)
salt
peppar
1 1/2 dl vatten
1 - 1 1/2 msk konc kalvfond
1 dl marsalavin

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.8 personer har röstat

Kommentarer

Bjöd på denna rätt då min svärmor fyllde 80år! Använde fläskfilé och det uppskattades verkligen. Kommer med all säkerhet att bjuda på denna förträffliga rätt flr gånger.

Eva

2005-02-18

Blev bjuden på detta igår och det smakade uunderbart. Kan varmt rekommenderas!

Anne-lie

2005-02-05

Testa liknande recept

Helstekt kalvfilé med salvia- och sherrysås
Betyg 4.3 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kalvfrikassé med sparris
Betyg 2.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Schnitzel, grundrecept
Betyg 4.5 av 5.168 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Örtstekt renfilé med jordärtskocksplättar och portvinssky
Betyg 3.8 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grillad kalventrecôte med rostade grönsaker och tonnatosås
Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Stekt kalvlever med äpplen och bacon
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad