Kalvfilé i marsalasås

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
2
Kalvfilé i marsalasås

Kalvfilé i marsalasås är ett festligt, uppskattat och gott recept till bjudningen. Den möra kalvfilén serveras med en god sky av kalvfond, bacon och marsalavin.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Kalvfilé i marsalasås

Ingredienser

4 portioner
500 g  kalvfilé eller fläskfilé
1/2 dl  vetemjöl
1 msk  margarin (gärna flytande)
1/2   paket bacon (à 140 g)
salt och peppar
1 1/2 dl  vatten
1 - 1 1/2 msk  konc kalvfond
1 dl  marsalavin

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot t ex naturligt fin glutenfri mjölblandning eller PO-fiber.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja. Använd buljongtärning i stället för kalvfond.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Bjöd på denna rätt då min svärmor fyllde 80år! Använde fläskfilé och det uppskattades verkligen. Kommer med all säkerhet att bjuda på denna förträffliga rätt flr gånger.

Eva

2005-02-18

Blev bjuden på detta igår och det smakade uunderbart. Kan varmt rekommenderas!

Anne-lie

2005-02-05

Testa liknande recept

Helstekt kalvfilé med sherry- och salviasås
Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalvfrikassé med sparris
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Schnitzel, grundrecept
Betyg 4.4 av 5.
145 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Skomakarlåda - Närke
Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga