Kalvfilé i marsalasås

8
2
Kalvfilé i marsalasås

Kalvfilé i marsalasås är ett festligt, uppskattat och gott recept till bjudningen. Den möra kalvfilén serveras med en god sky av kalvfond, bacon och marsalavin.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Kalvfilé i marsalasås

Ingredienser

4 portioner
500 g kalvfilé eller fläskfilé
1/2 dl vetemjöl
1 msk margarin (gärna flytande)
1/2 paket bacon (à 140 g)
salt och peppar
1 1/2 dl vatten
1 - 1 1/2 msk konc kalvfond
1 dl marsalavin

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot t ex naturligt fin glutenfri mjölblandning eller PO-fiber.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja. Använd buljongtärning i stället för kalvfond.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Eva

2005-02-18

Bjöd på denna rätt då min svärmor fyllde 80år! Använde fläskfilé och det uppskattades verkligen. Kommer med all säkerhet att bjuda på denna förträffliga rätt flr gånger.

Anne-lie

2005-02-05

Blev bjuden på detta igår och det smakade uunderbart. Kan varmt rekommenderas!