Kalkonschnitzel med tomatsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalkonschnitzel med tomatsås

Kalkonschnitzel med tomatsås är ett angenämt recept för dig som tycker mycket om kalkon och vill prova ett nytt recept med fågeln. Servera schnitzlarna nystekta med tomatsås och klyftpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ägget med vattnet. Lägg mjöl och ströbröd på två olika tallrikar. Salta och peppra kalkonskivorna och vänd dem i mjölet. Doppa dem sedan i ägget och sist i ströbrödet.
  2. Skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken.
  3. Häll på krossade tomater, apelsinjuice och vinäger. Låt koka upp och sjud sedan till tjock konsistens. Smaka av med socker, salt och peppar.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Lägg i schnitzlarna och stek dem på medelvärme på båda sidor. Salta och peppra.
  5. Servera schnitzlarna nystekta med tomatsås och klyftpotatis.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfritt: byt ut vetemjölet mot t ex glutenfri mjölmix eller PO-fiber och välj glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfritt: panera med mjölkfritt ströbröd och stek i enbart olja eller mjölkfritt margarin.
Gör äggfritt: gör en enkel panering utan ägg och använd ströbröd utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor kalkonbröst (à 150 g)
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • salt
  • vitpeppar
  • smör och olja
  • 4 portioner klyftpotatis
Lägg till i inköpslistan