Kalkonschnitzel med tomatsås
Kalkonschnitzel med tomatsås är ett angenämt recept för dig som tycker mycket om kalkon och vill prova ett nytt recept med fågeln. Servera schnitzlarna nystekta med tomatsås och klyftpotatis.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003
Ingredienser
4 portioner
4 skivor kalkonbröst (à 150 g)
1 ägg
2 msk vatten
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
salt
vitpeppar
smör och olja
4 portioner klyftpotatis
För alla
Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfritt: byt ut vetemjölet mot t ex glutenfri mjölmix eller PO-fiber och välj glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfritt: panera med mjölkfritt ströbröd och stek i enbart olja eller mjölkfritt margarin.
Gör äggfritt: gör en enkel panering utan ägg och använd ströbröd utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gott, men var är mängder och ingridienser till såsen angivna annat än i tillagningsbeskrivningen?
Tomas
2004-01-12