Savoykålsdolmar med svamp

Betyg 4.2 av 5.
40 personer har röstat
4Klimatsmart
Savoykålsdolmar med svamp

Veganska kåldolmar i asiatisk tappning! Testa kåldolmar på ett nytt sätt och fyll savoykål med linser, svamp och vattenkastanjer som får ta smak av miso, soja och ingefära. Toppa med koriander och servera med lingon blandat med sweet chilisås för ett perfekt sötsyrligt tillbehör till denna husmansklassiker.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Savoykålsdolmar med svamp

Ingredienser

4 portioner
1   savoykål (à ca 800 g)
2   vitlöksklyftor
300 g  svamp
1   burk vattenkastanjer (à 125 g)
1   förp kokta gröna linser (à 380 g)
2 msk  rapsolja
1 msk  finriven ingefära
1 msk  japansk soja
3/4 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
2 msk  ljus misopasta
1 dl  hett vatten
50 g  smör eller margarin
3 dl  lingon
3 msk  sweet chilisås
koriander till servering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Jag hade i 500g blandfärs också. Väldigt gott!

Andreas

2022-01-18

Mycket gott/ Anna

Christina

2021-11-07

Det blev väldigt gott! Vi hade svart ris till.

Felicia

2021-03-18

Näringsvärde per portion

Energi1343 KJ / 321 kCal
Fett18 g
Salt3.6 g
Kolhydrater28 g
Protein8 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Smörstekt savoykål
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Falska kåldolmar
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Färsdolmar i tomatsås
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vegetariska kåldolmar med parmesan i tomatsås
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassiska kåldolmar
Betyg 3.9 av 5.
155 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsrostad savoykål
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga