Savoykålsdolmar med svamp
Veganska kåldolmar i asiatisk tappning! Testa kåldolmar på ett nytt sätt och fyll savoykål med linser, svamp och vattenkastanjer som får ta smak av miso, soja och ingefära. Toppa med koriander och servera med lingon blandat med sweet chilisås för ett perfekt sötsyrligt tillbehör till denna husmansklassiker.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 savoykål (à ca 800 g)
2 vitlöksklyftor
300 g svamp
1 burk vattenkastanjer (à 125 g)
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
2 msk rapsolja
1 msk finriven ingefära
1 msk japansk soja
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk ljus misopasta
1 dl hett vatten
50 g smör eller margarin
3 dl lingon
3 msk sweet chilisås
koriander till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1343 KJ / 321 kCal
Fett18 g
Salt3.6 g
Kolhydrater28 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag bytte ut gröna linser mot svenskodlade puylinser och tof mer linser och svamp och uteslöt vattenkastanjer. Jag åt havreris och lingonen till utan chilisås.
Martina
2024-09-13Åt dem som de var utan ris och sallad. Fantastiska!
Jessica
2024-08-09Jag hade i 500g blandfärs också. Väldigt gott!
Andreas
2022-01-18