Savoykålsdolmar med svamp

22
1 Klimatsmart
Savoykålsdolmar med svamp

Veganska kåldolmar i asiatisk tappning! Testa kåldolmar på ett nytt sätt och fyll savoykål med linser, svamp och vattenkastanjer som får ta smak av miso, soja och ingefära. Toppa med koriander och servera med lingon blandat med sweet chilisås för ett perfekt sötsyrligt tillbehör till denna husmansklassiker.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Savoykålsdolmar med svamp

Ingredienser

4 portioner
1
savoykål (à ca 800 g)
2
vitlöksklyftor
300 g
svamp
1
burk vattenkastanjer (à 125 g)
1
förp kokta gröna linser (à 380 g)
2 msk
rapsolja
1 msk
finriven ingefära
1 msk
japansk soja
3/4 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
2 msk
ljus misopasta
1 dl
hett vatten
50 g
mjölkfritt matfett
3 dl
lingon
3 msk
sweet chilisås
-
koriander till servering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

Rebecca

9/20/2018

Bland det godaste jag ätit på länge!!

Näringsvärde per portion

Energi 1343 KJ / 321 kCal
Fett 18 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 28 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept