Vegetariska kåldolmar med parmesan i tomatsås

12
0
Vegetariska kåldolmar med parmesan i tomatsås

Vegetariska kåldolmar med italienska smaker är ett grönt alternativ till klassiska kåldolmar. Med inspiration från Toscana är kåldolmarna fyllda med doftande färska örter, vitlök, parmesan och sedan ugnsstekta i en smakrik tomatsås. Savoykålen går utmärkt att byta ut mot vanlig vitkål eller spetskål.

Skriv ut
Vegetariska kåldolmar med parmesan i tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Kåldolmar

1
kruka rosmarin
2
krukor timjan
1
kruka bladpersilja
1/2
torrt dagsgammalt vitt bröd (1/2 motsvarar 100-130 g bröd)
4
vitlöksklyftor
150 g
parmesanost
skal och saft av 2
citroner (2 citroner motsvarar 2 msk saft)
6
plommontomater
3
schalottenlökar
1/2 dl
olivolja
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1
savoykålshuvud
2
förp pastasås med basilika (à 390 g)

Till pensling

olivolja

För alla

Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2427 KJ / 583 kCal
Fett 30 g
Salt 6 g
Kolhydrater 40 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept