Vegetariska kåldolmar med parmesan i tomatsås
Vegetariska kåldolmar med italienska smaker är ett grönt alternativ till klassiska kåldolmar. Med inspiration från Toscana är kåldolmarna fyllda med doftande färska örter, vitlök, parmesan och sedan ugnsstekta i en smakrik tomatsås. Savoykålen går utmärkt att byta ut mot vanlig vitkål eller spetskål.
Ingredienser
4 portioner
Kåldolmar
1 kruka rosmarin
2 krukor timjan
1 kruka bladpersilja
1/2 torrt dagsgammalt vitt bröd (1/2 motsvarar 100-130 g bröd)
4 vitlöksklyftor
150 g parmesan
skal och saft av 2 citroner (2 citroner motsvarar 2 msk saft)
6 plommontomater
3 schalottenlökar
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 savoykålshuvud
2 förp pastasås med basilika (à 390 g)
Till pensling
olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2427 KJ / 583 kCal
Fett30 g
Salt6 g
Kolhydrater40 g
Protein28 g
Kommentar
Receptet har potential att bli bla. Det var dock alldeles för surt med saft från två citroner. Det framgick aldrig av receptet varför citronskalet skulle rivas. Det var även något förvirrande recept att följa. Helt plötsligt pratat man om en ”färs”. Jag trodde först att jag missat att köpa typ vegetarisk köttfärs. Men sen nämns även kryddblandning. Det kan vara bra om ni definierar begreppen och sen använder dem konsekvent. Helt okej recept.
Malin
2022-01-19