Vegetariska kåldolmar med parmesan i tomatsås

Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
1
Vegetariska kåldolmar med parmesan i tomatsås

Vegetariska kåldolmar med italienska smaker är ett grönt alternativ till klassiska kåldolmar. Med inspiration från Toscana är kåldolmarna fyllda med doftande färska örter, vitlök, parmesan och sedan ugnsstekta i en smakrik tomatsås. Savoykålen går utmärkt att byta ut mot vanlig vitkål eller spetskål.

Vegetariska kåldolmar med parmesan i tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Kåldolmar

1 kruka rosmarin
2 krukor timjan
1 kruka bladpersilja
1/2 torrt dagsgammalt vitt bröd (1/2 motsvarar 100-130 g bröd)
4 vitlöksklyftor
150 g parmesan
skal och saft av 2 citroner (2 citroner motsvarar 2 msk saft)
6 plommontomater
3 schalottenlökar
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 savoykålshuvud
2 förp pastasås med basilika (à 390 g)

Till pensling

olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Receptet har potential att bli bla. Det var dock alldeles för surt med saft från två citroner. Det framgick aldrig av receptet varför citronskalet skulle rivas. Det var även något förvirrande recept att följa. Helt plötsligt pratat man om en ”färs”. Jag trodde först att jag missat att köpa typ vegetarisk köttfärs. Men sen nämns även kryddblandning. Det kan vara bra om ni definierar begreppen och sen använder dem konsekvent. Helt okej recept.

Malin

2022-01-19

Näringsvärde per portion

Energi2427 KJ / 583 kCal
Fett30 g
Salt6 g
Kolhydrater40 g
Protein28 g

Testa liknande recept

Ostfylld köttfärslimpa med ris
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Savoykålsdolmar med svamp
Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Falska kåldolmar
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklinggryta med salsiccia i tomatsås
Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingfalu i ugn med osttäcke
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad aubergine med cannellini och feta
Betyg 3.9 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga