Grönkål

Betyg 2.7 av 5.
19 personer har röstat
1
Grönkål

Detta recept på perfekt grönkål är ett måste på julbordet! Hacka och fräs din skinkspadskokta kål före du tillsätter grädde, smakar av och låter puttra en stund. Den krämiga grönkålen passar utmärkt med skinka och köttbullar.

Grönkål

Ingredienser

8 portioner
2 stora grönkålsstånd (à ca 1/2 kg)
5 dl skinkspad eller köttbuljong (fond eller tärning + vatten)
1 msk smör eller margarin
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
1/2 tsk socker
1 krm vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
19 personer har röstat

Kommentar

jag brukar aldrig smaka grönskålen med socker salt och peppar utan med sirap och grädde det tycker jag ger godare smak.

Malin

2003-12-08

Näringsvärde per portion

Energi500 KJ / 120 kCal
Fett8 g

Testa liknande recept

Halländsk långkål
Betyg 3.6 av 5.
32 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rods grönkål
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålssoppa med frikadeller
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Långkål med skinka
Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor
Betyg 4.2 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dopp i grytan
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga