Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönkål

Detta recept på perfekt grönkål är ett måste på julbordet! Hacka och fräs din skinkspadskokta kål före du tillsätter grädde, smakar av och låter puttra en stund. Den krämiga grönkålen passar utmärkt med skinka och köttbullar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och repa bladen från grönkålen. Koka kålen mjuk i skinkspadet i en gryta ca 20 min.
  2. Ta upp kålen med en hålslev och hacka den grovt, gärna i matberedaren. Fräs kålen i matfettet i en gryta.
  3. Späd med grädden och smaka av med salt, socker och peppar. Låt puttra ca 10 min. Servera kålen på julbordet till korv, köttbullar och skinka.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 stora grönkålsstånd (à ca 1/2 kg)
  • 5 dl skinkspad eller köttbuljong (fond eller tärning + vatten)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 500 kJ / 120 kCal
Fett: 8 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB