Grönkål

19
1
Grönkål

Detta recept på perfekt grönkål är ett måste på julbordet! Hacka och fräs din skinkspadskokta kål före du tillsätter grädde, smakar av och låter puttra en stund. Den krämiga grönkålen passar utmärkt med skinka och köttbullar.

Grönkål

Ingredienser

8 portioner
2 stora grönkålsstånd (à ca 1/2 kg)
5 dl skinkspad eller köttbuljong (fond eller tärning + vatten)
1 msk smör eller margarin
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
1/2 tsk socker
1 krm vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Malin

2003-12-08

jag brukar aldrig smaka grönskålen med socker salt och peppar utan med sirap och grädde det tycker jag ger godare smak.

Näringsvärde per portion

Energi 500 KJ / 120 kCal
Fett 8 g
Läs mer om näringsvärden