Grönkål

Betyg 2.7 av 5.
19 personer har röstat
1
Grönkål

Detta recept på perfekt grönkål är ett måste på julbordet! Hacka och fräs din skinkspadskokta kål före du tillsätter grädde, smakar av och låter puttra en stund. Den krämiga grönkålen passar utmärkt med skinka och köttbullar.

Grönkål

Ingredienser

8 portioner
2   stora grönkålsstånd (à ca 1/2 kg)
5 dl  skinkspad eller köttbuljong (fond eller tärning + vatten)
1 msk  smör eller margarin
1 dl  vispgrädde
1 tsk  salt
1/2 tsk  socker
1 krm  vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
19 personer har röstat

Kommentar

jag brukar aldrig smaka grönskålen med socker salt och peppar utan med sirap och grädde det tycker jag ger godare smak.

Malin

2003-12-08

Näringsvärde per portion

Energi500 KJ / 120 kCal
Fett8 g

Testa liknande recept

Halländsk långkål
Betyg 3.6 av 5.
32 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rods grönkål
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dopp i grytan
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Doppspad med äpple och ingefära
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålssoppa med frikadeller
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Janssons frestelse med grönkål
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga