Detta recept på perfekt grönkål är ett måste på julbordet! Hacka och fräs din skinkspadskokta kål före du tillsätter grädde, smakar av och låter puttra en stund. Den krämiga grönkålen passar utmärkt med skinka och köttbullar.
Ingredienser
8 portioner
2
stora grönkålsstånd (à ca 1/2 kg)
5
dl
skinkspad eller köttbuljong (fond eller tärning + vatten)
1
msk
smör eller margarin
1
dl
vispgrädde
1
tsk
salt
1/2
tsk
socker
1
krm
vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
19
1 st
Kommentar
Malin
2003-12-08
jag brukar aldrig smaka grönskålen med socker salt och peppar utan med sirap och grädde det tycker jag ger godare smak.
Kommentar
Malin
2003-12-08jag brukar aldrig smaka grönskålen med socker salt och peppar utan med sirap och grädde det tycker jag ger godare smak.