Klassiskt, svenskt tillbehör till kokt skinka och stekta köttbullar, ett måste på julbordet! Långkålen blir salt och god med skinkspad, smör och vispgrädde. Kålpannan bidrar med både vacker färg och fantastisk smak.
Ingredienser
8 (buffé)
1
kg
grönkål
5
dl
skinkspad eller köttbuljong (tärning + vatten)
2
msk
smör eller margarin
2
dl
vispgrädde
1
tsk
stött fänkål
1
tsk
socker
1
tsk
salt
1
krm
mald vitpeppar
Gör så här
Tips
Långkålen är god till skinka, köttbullar, julkorv och revbensspjäll.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
30
7 st
Kommentarer
Tina
2020-12-23
Sirap. Inte socker.
Gerd
2018-12-24
Håller med Helen. Jag har aldrig träffat en gallänning som använder socker på stället för sirap. Skinkspadet är också avgörande för smaken
Helen
2018-12-23
Det här är inte ett recept som vi i min familj skulle använda. Det ska vara sirap, salt och peppar i, och mer smör. Och koka inte i vanlig buljong, utan tillför isåfall lite kryddpeppar. Men alla familjer har sitt eget recept 😊
Kommentarer
Tina
2020-12-23Sirap. Inte socker.
Gerd
2018-12-24Håller med Helen. Jag har aldrig träffat en gallänning som använder socker på stället för sirap. Skinkspadet är också avgörande för smaken
Helen
2018-12-23Det här är inte ett recept som vi i min familj skulle använda. Det ska vara sirap, salt och peppar i, och mer smör. Och koka inte i vanlig buljong, utan tillför isåfall lite kryddpeppar. Men alla familjer har sitt eget recept 😊