Halländsk långkål

30
7
Halländsk långkål

Klassiskt, svenskt tillbehör till kokt skinka och stekta köttbullar, ett måste på julbordet! Långkålen blir salt och god med skinkspad, smör och vispgrädde. Kålpannan bidrar med både vacker färg och fantastisk smak.

Halländsk långkål

Ingredienser

8 (buffé)
1 kg grönkål
5 dl skinkspad eller köttbuljong (tärning + vatten)
2 msk smör eller margarin
2 dl vispgrädde
1 tsk stött fänkål
1 tsk socker
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar

Gör så här

Tips

Långkålen är god till skinka, köttbullar, julkorv och revbensspjäll.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Tina

2020-12-23

Sirap. Inte socker.

Gerd

2018-12-24

Håller med Helen. Jag har aldrig träffat en gallänning som använder socker på stället för sirap. Skinkspadet är också avgörande för smaken

Helen

2018-12-23

Det här är inte ett recept som vi i min familj skulle använda. Det ska vara sirap, salt och peppar i, och mer smör. Och koka inte i vanlig buljong, utan tillför isåfall lite kryddpeppar. Men alla familjer har sitt eget recept 😊