Halländsk långkål

Betyg 3.6 av 5.
32 personer har röstat
8
Halländsk långkål

Klassiskt, svenskt tillbehör till kokt skinka och stekta köttbullar, ett måste på julbordet! Långkålen blir salt och god med skinkspad, smör och vispgrädde. Kålpannan bidrar med både vacker färg och fantastisk smak.

Halländsk långkål

Ingredienser

8 bufféportioner
1 kg grönkål
5 dl skinkspad eller köttbuljong (tärning + vatten)
2 msk smör
2 dl vispgrädde
1 tsk stött fänkål
1 msk sirap
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Har lärt mig av äkta Hallänningar att det ska vara sitap,inte socker, och spad från skinkan 😊

Tiina

2023-12-24

Sirap. Inte socker.

Tina

2020-12-23

Håller med Helen. Jag har aldrig träffat en gallänning som använder socker på stället för sirap. Skinkspadet är också avgörande för smaken

Gerd

2018-12-24

Testa liknande recept

Rods grönkål
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkål
Betyg 2.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålssoppa med frikadeller
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Långkål med skinka
Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålssallad med apelsin och solrosfrön
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dopp i grytan
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga