Halländsk långkål
Klassiskt, svenskt tillbehör till kokt skinka och stekta köttbullar, ett måste på julbordet! Långkålen blir salt och god med skinkspad, smör och vispgrädde. Kålpannan bidrar med både vacker färg och fantastisk smak.
Ingredienser
8 bufféportioner
1 kg grönkål
5 dl skinkspad eller köttbuljong (tärning + vatten)
2 msk smör
2 dl vispgrädde
1 tsk stött fänkål
1 msk sirap
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har lärt mig av äkta Hallänningar att det ska vara sitap,inte socker, och spad från skinkan 😊
Tiina
2023-12-24Sirap. Inte socker.
Tina
2020-12-23Håller med Helen. Jag har aldrig träffat en gallänning som använder socker på stället för sirap. Skinkspadet är också avgörande för smaken
Gerd
2018-12-24