Gräddig grönkålspudding

13
3
Gräddig grönkålspudding

En uppdatering av klassikern kålpudding är denna gräddiga variant gjord på grönkål. Tack vara det får den en härlig grön färg och smak. Serveras med fördel tillsammans med persilja, nykokt potatis och vinbärsgelé.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2020

Gräddig grönkålspudding

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Färs

1/2 dl
ströbröd
1 dl
vatten
1 msk
japansk soja
2 krm
peppar
ca 500 g
blandfärs eller fläskfärs
1
ägg
1/2 tsk
salt

Kål

125 g
grönkål
1 msk
smör
1 msk
sirap
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 1/2 dl
mjölk
1 msk
majsstärkelse
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
1
röd & grön sallad

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör samt laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot mjölkfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Servera gärna med svart vinbärsgéle.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Maria

10/2/2019

Totalt smaklös Var inte populär hos någon i familjen. Alldeles för lite kryddor.

Linda

10/1/2019

Älskar grönkål, men den här rätten var alldeles för smaklös för oss. Lite fond i fläskfärssmeten och en pressad vitlök till grönkålen skulle nog höja smakerna lite.

Eva

11/24/2018

Supergod och enkel middag! Gick ut i novembermörkret och hämtade grönkål och slätbladig persilja från landet till den här maträtten. Lite konstnärlig frihet: fyllde på med grillkrydda i köttfärsen och tog vitlök i grönkålssåsen. Det fanns ,ju ingen lök med alls i receptet. Rekommenderar verkligen detta, vi tog vanlig kokt potatis med smör till, gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3003 KJ / 718 kCal
Fett 32 g
Salt 2.83 g
Kolhydrater 66 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept