Gräddig grönkålspudding
En uppdatering av klassikern kålpudding är denna gräddiga variant gjord på grönkål. Tack vara det får den en härlig grön färg och smak. Serveras med fördel tillsammans med persilja, nykokt potatis och vinbärsgelé.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Färs
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 msk japansk soja
2 krm peppar
ca 500 g blandfärs eller fläskfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
Kål
125 g grönkål
1 msk smör
1 msk sirap
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 röd & grön sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3003 KJ / 718 kCal
Fett32 g
Salt2.83 g
Kolhydrater66 g
Protein37 g
Kommentarer
Totalt smaklös Var inte populär hos någon i familjen. Alldeles för lite kryddor.
Maria
2019-10-02Älskar grönkål, men den här rätten var alldeles för smaklös för oss. Lite fond i fläskfärssmeten och en pressad vitlök till grönkålen skulle nog höja smakerna lite.
Linda
2019-10-01Supergod och enkel middag! Gick ut i novembermörkret och hämtade grönkål och slätbladig persilja från landet till den här maträtten. Lite konstnärlig frihet: fyllde på med grillkrydda i köttfärsen och tog vitlök i grönkålssåsen. Det fanns ,ju ingen lök med alls i receptet. Rekommenderar verkligen detta, vi tog vanlig kokt potatis med smör till, gott!
Eva
2018-11-24