Kåldolmar är ett klassiskt recept på husmanskost. Kåldolmen av blandfärs, ägg och grötris lindas in i blad från savojkålen och steks i sirap och kalvfond. Servera kåldolmarna med en sås från stekskyn och potatismos.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2004
Kontrollera noga innehållet i buljongen och maizenaredningen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och redning.
Gör mjölkfri: byt ut mjölk, smör och redning mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: ersätt äggen med 1 msk potatismjöl utrörd i ½-1 dl mjölk.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Simon
2021-08-30Bild på kantareller. Ser gott ut. Men det är inte med i receptet?
Redaktionen ICAse
2021-09-03Hej Simon! Tack för din kommentar. Vi har nu lagt in en länk till svampreceptet. Hoppas du gillar det. Hälsningar Ulrika
Kjell
2015-09-12tradisonella kåldolmar
Kjell
2014-02-01vi får se,när det är färdigt