Kåldolmar

Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
7
Kåldolmar

Kåldolmar är ett klassiskt recept på husmanskost. Kåldolmen av blandfärs, ägg och grötris lindas in i blad från savojkålen och steks i sirap och kalvfond. Servera kåldolmarna med en sås från stekskyn och potatismos.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004

Kåldolmar

Ingredienser

4 portioner

Risgröt

1/2 dl  grötris
1 dl  vatten
2 dl  mjölk

Dolmarna

1   savojkål (ca 20 fina blad till 4 port)
1   medelstor gul lök
1 msk  smör
300 g  blandfärs
2   ägg
1/2 - 1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar

Till stekning

1 msk  smör
2 msk  ljus sirap eller strösocker
4 dl  kålspad (från kokningen)
2 msk  konc kalvfond
1 - 2 msk  mörk maizenaredning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Bild på kantareller. Ser gott ut. Men det är inte med i receptet?

Simon

2021-08-30

Hej Simon! Tack för din kommentar. Vi har nu lagt in en länk till svampreceptet. Hoppas du gillar det. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2021-09-03

tradisonella kåldolmar

Kjell

2015-09-12

vi får se,när det är färdigt

Kjell

2014-02-01

Testa liknande recept

Klassiska kåldolmar
Betyg 3.9 av 5.
169 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risgrynsgröt
Betyg 4 av 5.
528 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Enbärsstek med mandelpotatis
Betyg 2.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk kålpudding
Betyg 4 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Savojkålspudding med sojafärs och spenat
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risgrynsgröt - mjölkfri
Betyg 3.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga