Kåldolmar
Kåldolmar är ett klassiskt recept på husmanskost. Kåldolmen av blandfärs, ägg och grötris lindas in i blad från savojkålen och steks i sirap och kalvfond. Servera kåldolmarna med en sås från stekskyn och potatismos.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004
Ingredienser
4 portioner
Risgröt
1/2 dl grötris
1 dl vatten
2 dl mjölk
Dolmarna
1 savojkål (ca 20 fina blad till 4 port)
1 medelstor gul lök
1 msk smör
300 g blandfärs
2 ägg
1/2 - 1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Till stekning
1 msk smör
2 msk ljus sirap eller strösocker
4 dl kålspad (från kokningen)
2 msk konc kalvfond
1 - 2 msk mörk maizenaredning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kulle jag är beredd att dö på: Det finns ingen anledning att ha ris i kåldolmar. Behöver färsen nödvändigtvis drygas ut kan man göra det med kål, som en minikålpudding.
Bodil
2024-12-14Bild på kantareller. Ser gott ut. Men det är inte med i receptet?
Simon
2021-08-30Hej Simon! Tack för din kommentar. Vi har nu lagt in en länk till svampreceptet. Hoppas du gillar det. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-09-03tradisonella kåldolmar
Kjell
2015-09-12