Kåldolmar

Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
8
Kåldolmar

Kåldolmar är ett klassiskt recept på husmanskost. Kåldolmen av blandfärs, ägg och grötris lindas in i blad från savojkålen och steks i sirap och kalvfond. Servera kåldolmarna med en sås från stekskyn och potatismos.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004

Kåldolmar

Ingredienser

4 portioner

Risgröt

1/2 dl grötris
1 dl vatten
2 dl mjölk

Dolmarna

1 savojkål (ca 20 fina blad till 4 port)
1 medelstor gul lök
1 msk smör
300 g blandfärs
2 ägg
1/2 - 1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Till stekning

1 msk smör
2 msk ljus sirap eller strösocker
4 dl kålspad (från kokningen)
2 msk konc kalvfond
1 - 2 msk mörk maizenaredning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Kulle jag är beredd att dö på: Det finns ingen anledning att ha ris i kåldolmar. Behöver färsen nödvändigtvis drygas ut kan man göra det med kål, som en minikålpudding.

Bodil

2024-12-14

Bild på kantareller. Ser gott ut. Men det är inte med i receptet?

Simon

2021-08-30

Hej Simon! Tack för din kommentar. Vi har nu lagt in en länk till svampreceptet. Hoppas du gillar det. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2021-09-03

tradisonella kåldolmar

Kjell

2015-09-12

Testa liknande recept

Klassiska kåldolmar
Betyg 3.9 av 5.
172 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risgrynsgröt
Betyg 4 av 5.
534 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klassisk kålpudding
Betyg 4 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Savojkålspudding med sojafärs och spenat
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Saftig kålpudding
Betyg 4.5 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga