Kåldolmar

12
7
Kåldolmar

Kåldolmar är ett klassiskt recept på husmanskost. Kåldolmen av blandfärs, ägg och grötris lindas in i blad från savojkålen och steks i sirap och kalvfond. Servera kåldolmarna med en sås från stekskyn och potatismos.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004

Kåldolmar

Ingredienser

4 portioner

Risgröt

1/2 dl grötris
1 dl vatten
2 dl mjölk

Dolmarna

1 savojkål (ca 20 fina blad till 4 port)
1 medelstor gul lök
1 msk smör
300 g blandfärs
2 ägg
1/2 - 1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Till stekning

1 msk smör
2 msk ljus sirap eller strösocker
4 dl kålspad (från kokningen)
2 msk konc kalvfond
1 - 2 msk mörk maizenaredning

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och maizenaredningen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och redning.
Gör mjölkfri: byt ut mjölk, smör och redning mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: ersätt äggen med 1 msk potatismjöl utrörd i ½-1 dl mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Simon

2021-08-30

Bild på kantareller. Ser gott ut. Men det är inte med i receptet?

Redaktionen ICAse

2021-09-03

Hej Simon! Tack för din kommentar. Vi har nu lagt in en länk till svampreceptet. Hoppas du gillar det. Hälsningar Ulrika

Kjell

2015-09-12

tradisonella kåldolmar

Kjell

2014-02-01

vi får se,när det är färdigt