Janssons frestelse är en självklarhet på julbordet. Här har vi piffat upp klassikern med strimlad grönkål som bidrar med härlig grön färg till den krämiga gratängen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gjorde som det stod i receptet och satte formen i den nedre delen av ugnen i 175 grader. Efter ca 45 min såg gratängen knappt gräddad ut och den var lika blek som i början. Flyttade upp formen till mitten av ugnen och då började det hända saker. Men då blev jag osäker på hur länge jag skulle låta den stå inne....blev totalt ca 1,5 timme. Den kommer avsmakas imorgon och jag kan tillägga att jag uteslöt ansjovisen .
Pia
2021-12-23