Janssons frestelse med grönkål

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
1
Janssons frestelse med grönkål

Janssons frestelse är en självklarhet på julbordet. Här har vi piffat upp klassikern med strimlad grönkål som bidrar med härlig grön färg till den krämiga gratängen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Janssons frestelse med grönkål

Ingredienser

6 portioner
3   gula lökar
1 1/2 kg  fast potatis
5 msk  smör
150 g  strimlad grönkål
2 krm  salt
2   burkar ansjovisfiléer (à 100 g)
4 dl  vispgrädde
2 dl  mjölk
2 msk  ströbröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.



Gör så här

Tips

Vill du göra Janssons utan ansjovis? Tillsätt 1 dl finstrimlade soltorkade tomater (för 6 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Gjorde som det stod i receptet och satte formen i den nedre delen av ugnen i 175 grader. Efter ca 45 min såg gratängen knappt gräddad ut och den var lika blek som i början. Flyttade upp formen till mitten av ugnen och då började det hända saker. Men då blev jag osäker på hur länge jag skulle låta den stå inne....blev totalt ca 1,5 timme. Den kommer avsmakas imorgon och jag kan tillägga att jag uteslöt ansjovisen .

Pia

2021-12-23

Testa liknande recept

Janssons frestelse
Betyg 3.8 av 5.
518 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lyxig Janssons extra allt
Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk Janssons frestelse 
Betyg 4.3 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Janssons frestelse utan ansjovis
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jansson
Betyg 3.1 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk Janssons frestelse
Betyg 4.1 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga