Janssons frestelse med grönkål

Betyg 4.8 av 5.
10 personer har röstat
4
Janssons frestelse med grönkål

Janssons frestelse är en självklarhet på julbordet. Här har vi piffat upp klassikern med strimlad grönkål som bidrar med härlig grön färg till den krämiga gratängen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Janssons frestelse med grönkål

Ingredienser

6 portioner
3 gula lökar
1 1/2 kg fast potatis
5 msk smör
150 g strimlad grönkål
2 krm salt
2 burkar ansjovisfiléer (à 100 g)
4 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk ströbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod Jansson.

Kristina

2024-03-30

Gillades av alla, även Jansson-skeptiker eftersom jag bytte ut ansjovisen mot soltorkade tomater. Men den behövde lång tid i ugnen, ca 1,5 timmar.

Karin

2023-12-26

Använde mellangrädde kombinerat med någon deciliter matgrädde istället för vispgrädde som skulle bli för mäktigt för mig. Uteslöt mjölken. Grönkålen hade tagit slut i min lokala butik dagarna före jul så jag ersatte den med svartkål som funkade suveränt. Höjde ugnstemperaturen något till 180-190 grader och grädde rätten i mitten av ugnen totalt 75 minuter vilket blev perfekt. Mycket god och krämig Janssons frestelse.

Sylwia

2023-12-25

Testa liknande recept

Klassisk Janssons frestelse
Betyg 4.4 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Janssons frestelse
Betyg 3.9 av 5.
592 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jansson
Betyg 3.2 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lyxig Janssons extra allt
Betyg 4.8 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Janssons frestelse, allergianpassad
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Janssons frestelse utan ansjovis
Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga