Janssons frestelse med grönkål
Janssons frestelse är en självklarhet på julbordet. Här har vi piffat upp klassikern med strimlad grönkål som bidrar med härlig grön färg till den krämiga gratängen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021
Ingredienser
6 portioner
3 gula lökar
1 1/2 kg fast potatis
5 msk smör
150 g strimlad grönkål
2 krm salt
2 burkar ansjovisfiléer (à 100 g)
4 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk ströbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod Jansson.
Kristina
2024-03-30Gillades av alla, även Jansson-skeptiker eftersom jag bytte ut ansjovisen mot soltorkade tomater. Men den behövde lång tid i ugnen, ca 1,5 timmar.
Karin
2023-12-26Använde mellangrädde kombinerat med någon deciliter matgrädde istället för vispgrädde som skulle bli för mäktigt för mig. Uteslöt mjölken. Grönkålen hade tagit slut i min lokala butik dagarna före jul så jag ersatte den med svartkål som funkade suveränt. Höjde ugnstemperaturen något till 180-190 grader och grädde rätten i mitten av ugnen totalt 75 minuter vilket blev perfekt. Mycket god och krämig Janssons frestelse.
Sylwia
2023-12-25