Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Italiensk fylld filé

Gott och uppskattat recept med anor från Italien. Den italienska fyllda filén innehåller parmaskinka, fetaost, basilika och soltorkade tomater. Fyll den baconinlindade fläskfilén med röran och ugnsstek sedan filén.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg grillspetten i blöt. Ansa och skär ett djupt snitt på längden längs med filén. Vik upp filén.
  2. Dela skinkbitarna i mindre bitar, skiva osten eller smula fetaosten i mindre bitar. Finhacka basilikan.
  3. Salta och peppra i filén, fyll den med skinka, ost, tomatbitar och basilika.
  4. Linda baconskivor runt hela filén. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Smält matfettet och bryn filén hastigt runt om.
  6. Stick in grillspetten från ena långsidan så att du efter tillagning kan skära lagom stora bitar mellan pinnarna.
  7. Stek ca 20 min i ugnens mitt. Ta ut och skär med vass kniv mellan pinnarna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fläskfilé (à ca 600 g)
  • 6 skivor parmaskinka
  • 75 g fetaost eller mozzarellaost
  • 5 marinerade soltorkade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 12 trägrillspett (i trä)
Lägg till i inköpslistan