Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Saltimbocca av kycklingbröstfilé

Saltimbocca av kycklingbröstfilé är ett utsökt recept med en spännande smakupplevelse av kyckling, parmaskinka och salvia. Saltimboccan passar utmärkt till gnocchi eller pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfilén i två delar på längden. Banka ut filéerna mellan plastfolie till tunna skivor. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg 1-2 skivor parmaskinka och ett salviablad på varje kycklingbröstfilé. Fäst med tandpetare.
  3. Bryn kycklingen i matfettet ca 2 minuter på varje sida. Tillsätt vin och kycklingfond. Sänk värmen och låt dem eftersteka ca 5 minuter.
  4. Servera med gnocchi eller pasta.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: Servera med ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: kontrollera att gnoccin eller pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • salt och peppar
  • 100 g parmaskinka
  • 1 kruka salvia
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
  • 1 msk kycklingfond
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2233 kJ / 535 kCal