Saltimbocca med färsk salvia och potatisgnocchi
Ett matigt och gott recept på saltimbocca med färsk salvia och potatisgnocchi. Du gör den av bland annat skinkschnitzel, lufttorkad skinka, salvia, vin, tomat och toskansk sallad. Servera gärna med ett gott bröd till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2011
Ingredienser
4 portioner
500 g skinkschnitzel
100 g lufttorkad skinka t ex serrano
1 kruka salvia
3/4 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör eller margarin
2 dl vitt matlagningsvin
1 dl vatten
300 g körsbärstomater gärna på kvist
500 g potatisgnocchi
6 - 7 soltorkade tomater
1 påse toskansk sallad (à 150 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med kokt potatis, välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Rostad potatisgnocchi!
Stek den kokta potatisgnocchin gyllenbrun i smör eller margarin och lite olivolja. På så vis blir de läckert frasiga, ungefär som minikroketter! Salta lätt före servering.
Stek den kokta potatisgnocchin gyllenbrun i smör eller margarin och lite olivolja. På så vis blir de läckert frasiga, ungefär som minikroketter! Salta lätt före servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1906 KJ / 455 kCal
Fett16.1 g
Kolhydrater35.2 g
Protein40.1 g
Kommentar
Gnocchin kan man leva utan, ta nåt annat i stället
Ingrid
2013-09-24