Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Saltimbocca med färsk salvia och potatisgnocchi

Ett matigt och gott recept på saltimbocca med färsk salvia och potatisgnocchi. Du gör den av bland annat skinkschnitzel, lufttorkad skinka, salvia, vin, tomat och toskansk sallad. Servera gärna med ett gott bröd till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att koka upp lättsaltat vatten till potatisgnocchin i en stor kastrull.
  2. Lägg köttet på en skärbräda. Banka ut det något. Täck varje schnitzel med lufttorkad skinka och 2–4 salviablad. Vik ihop på mitten. Krydda köttet runtom med salt och peppar.
  3. Bryn köttet i matfettet ca 2 minuter per sida i en stor stekpanna. Tillsätt matlagningsvin, vatten och tomaterna (låt gärna ev kvist sitta kvar). Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter under lock.
  4. Koka potatisgnocchin enligt anvisning på förpackningen. Häll av och låt ånga av. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och blanda med gnocchin.
  5. Servera saltimboccan med potatisgnocchin, grönsalladen och gärna ett gott bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med kokt potatis, välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Rostad potatisgnocchi!
Stek den kokta potatisgnocchin gyllenbrun i smör eller margarin och lite olivolja. På så vis blir de läckert frasiga, ungefär som minikroketter! Salta lätt före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g skinkschnitzel
  • 100 g lufttorkad skinka t ex serrano
  • 1 kruka salvia
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 dl vatten
  • 300 g körsbärstomater gärna på kvist
  • 500 g potatisgnocchi
  • 7 soltorkade tomater
  • 1 påse toskansk sallad (à 150 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1906 kJ / 455 kCal