Hemmagjord gnocchi - bästa receptet

Betyg 4.2 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Hemmagjord gnocchi - bästa receptet

Det är enklare än du tror att göra egen gnocchi, och så gott! Du gör potatisgnocchi på kokt potatis, mjöl och ägg. Det utgör grunden i detta recept på gnocchi där degen knådas, rullas och formas innan den kokas och serveras med valfria tillbehör. Varför inte en riktigt god tomatsås?

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Hemmagjord gnocchi - bästa receptet

Ingredienser

4-6 portioner
900 g fast potatis (t ex amandine, colomba eller melody)
2 ägg
1 tsk salt
3 - 4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.35 personer har röstat

Kommentarer

Jag undrar när jag har gjort gnocchin, måste jag koka den. Jag har ett annat recept där man blandar gnocchi i ugn med kyckling och sås, men behöver jag förkoka mina hemmagjorda gnocchi eller kan jag slänga in den i ugnen direkt?

Sabina

2025-01-03

Hej Sabina! Ja, det tror jag ska fungera, kanske att du behöver tillsätta lite mer sås bara. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2025-01-07

Mina blev helt perfekta, trots att jag tog den mindre mängden mjöl! Ett tips kan vara att låta degen vila ett tag, ungefär som med pajdeg. Då sväller mjölet och lösgör lite av stärkelsen och de bindande proteinerna vilket gör slutresultatet något fastare och lite mindre "mjöligt". En italienare jag språkade med en gång berättade att hans mor ibland brukade blanda i ett par matskedar smält smör när hon skulle lyxa till det lite, men då krävs också lite mer mjöl. Han berättade även att hon ibland tillsatte finklippt persilja vilket är både vackert och välsmakande, men det beror förstås på lite vad man ska ha gnocchin till. Jag gjorde en ganska typisk sås: gorgonzola, spenat, muskot, svartpeppar, några nypor finhackad rökt pancetta (bacon eller rökt skinka går också bra, halv-vegetarianer skippar fläskköttet) och ett par matskedar grädde för att få lite smakbärande spridning på gorgonzolan och det övriga. En mycket enkel sås och kanske en av de vanligaste till gnocchi, men helt fantastiskt gott! Med eller utan fläskkött. Lycka till! Stargazer

Olof

2024-07-22

När jag hade mjöl enligt receptet tyckte jag att de blev för mjuka och smakade mer som en tjockare potatisplätt än gnocchi. Körde i mer mjöl så jag kunde rulla i handen knappt utan mjöl och då blev de mer som den gnocchi jag ätit förut.

Angelica

2024-03-02

Näringsvärde per portion

Energi1782 KJ / 427 kCal
Fett4 g
Salt2 g
Kolhydrater81 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Gnocchi med brynt smör och salvia
Betyg 4.3 av 5.53 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Potatisgnocchi med fänkålssås
Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Gnocchi med saffran och salvia
Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gnocchi med parmesan
Betyg 2.6 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pumpagnocchi med svampsås och bakade körsbärstomater
Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Spenatgnocchi med ricotta
Betyg 4.5 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad