Gnocchi med saffran och salvia

Laga en gyllengul saffransgnocchi som du knådar ihop av kokt potatis, ägg och saffran. Servera de smakrika små kuddarna med vitlöks- och salviadoftande smör och toppa med rostade hasselnötter och parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Ingredienser
4 portioner
800 g fast potatis
2 ägg
1 tsk salt
2 förp saffran (à 1/2 g)
ca 4 dl vetemjöl extra till utbakning
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
50 g smör
1 kruka salvia (1 kruka motsvarar ca 2 dl plockad salvia)
2 msk vatten
svartpeppar
1 dl finriven parmesan
1 dl hackade rostade hasselnötter
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2997 KJ / 717 kCal
Fett35 g
Salt2.2 g
Kolhydrater78 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Va som att tugga på lussebullsdeg med vitlökssmak, inget hit och inget vi gör om 😅
Ida
2024-11-30