Potatisgnocchi med fänkålssås
![Potatisgnocchi med fänkålssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15489/cf_259/potatisgnocchi_med_fankalssas.jpg)
Hemgjorda potatisgnocchi med fänkålssås är ett avancerat recept för dig som söker en utmaning i köket och vill servera något riktigt uppiggande. Servera med parmesanost och en sallad.
![Potatisgnocchi med fänkålssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15489/cf_259/potatisgnocchi_med_fankalssas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3/4 kg potatis av mjölig sort
1 litet ägg
1 äggula
1 dl vetemjöl
1 1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
Sås
1/2 dl olivolja
2 msk kokande vatten
1 msk saft av pressad citron
2 msk finhackat fänkålsgrönt
salt och peppar
Servering
50 g hyvlad eller riven parmesan eller annan lagrad hårdost
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1720 KJ / 410 kCal
Fett20 g
Kommentarer