Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Avancerad

Potatisgnocchi med fänkålssås

Hemgjorda potatisgnocchi med fänkålssås är ett avancerat recept för dig som söker en utmaning i köket och vill servera något riktigt uppiggande. Servera med parmesanost och en sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Mosa potatisen och rör i ägg, äggula och mjölet. Det ska bli en mjuk och formbar deg.
  3. Koka upp lätt saltat vatten i en kastrull. Forma potatisdegen till valnötsstora gnocchi och droppa ner dem i det kokande vattnet, 4-5 åt gången. Låt dem koka tills de flyter upp. Ta upp dem med hålslev och lägg dem i en lätt oljad ugnssäker form.
  4. Blanda alla ingredienserna till såsen. Krydda och häll den över gnocchin. Ställ i formen mitt i ugnen ca 5 min. Servera med parmesanost och en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3/4 kg potatis av mjölig sort
  • 1 litet ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
Sås
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk kokande vatten
  • 1 msk saft av pressad citron
  • 2 msk finhackat fänkålsgrönt
  • salt och peppar
Servering
  • 50 g hyvlad eller riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1720 kJ / 410 kCal
Fett: 20 g
Läs mer om näringsvärden