Gnocchi med brynt smör och salvia

Älskar du också gnocchi? Att göra din egna gnocchi är både pyssligt och supergott! Här ett lyxigt men enkelt recept där vi serverar gnocchin stekt med ljuvligt brynt smör, smakrik salvia och riven parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Ingredienser
4-6 portioner
Gnocchi
900 g potatis (gärna amandine, colomba eller melody)
2 ägg
1 tsk salt
3 - 4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)
2 msk smör (till stekning)
2 msk olja (till stekning)
svartpeppar
Brynt smör med salvia
1 kruka salvia
50 g smör
Till servering
ca 1 dl riven parmesan
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 4 port.
Energi2828 KJ / 677 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater81 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Besviken på resultat även om det var första gången jag gjorde detta. De blev degiga och lösa i konsistensen. Kommer testa annat recept nästa gång.
Charlotte
2025-01-12Den här rätten smakar bara mjöl.
Tommy
2024-10-17Låter gott. Ska prova
Sonja
2022-03-15