Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Saltimbocca

Saltimbocca är en populär maträtt som betyder ”hoppa in i munnen” på italienska. Inte så konstigt då den smakar alldeles underbart! Stekta kycklingfiléer, inlindade i parmaskinka och med smak av salvia, serveras med utsökt sås av vitt vin, kycklingfond och citronsaft. Servera tillsammans med len potatispuré.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen. Plocka salviabladen.
  2. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  3. Lägg några salviablad på varje kycklingfilé. Spara några till garnering.
  4. Linda en skiva skinka runt varje filé och lägg skarven ned. Fäst eventuellt med tandpetare.
  5. Bryn kycklingen i matfettet ca 2 minuter på varje sida. Börja med skarven ned. Tillsätt vin, kycklingfond och pressa över citronsaften. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda i ca 10 minuter.
  6. Lyft upp kycklingen och lägg dem på en tallrik.
  7. Koka ihop såsen tills ca hälften återstår och red av med majsstärkelse ut rört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  8. Skär tomaterna i halvor och lägg ned dem och kycklingen i såsen igen.
  9. Gör en potatispuré med mjölken och oljan. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera kycklingen i såsen med salviablad på och potatispurén.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Tips

Barnknepet: Låt barnen hjälpa till att linda skinka runt filéerna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
  • 1 kruka salvia
  • ca 500 g kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 90 g parmaskinka
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 msk kycklingfond
  • 1/2 citron
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5%)
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2101 kJ / 499 kCal