Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Salsiccibonara

Vad sägs om ett otroligt smarrigt och snabblagat recept på smakstark salsicciakorv med sockerärter, rödlök, salladslök, timjan, vispgrädde och nykokt pasta? En fantastisk god pastarätt som tar fram det bästa av Italien. Molto bene!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla sockerärterna och koka med dem de sista minuterna av pastans koktid.
  3. Skala och skiva rödlöken. Skiva salladslöken.
  4. Klipp upp korvskinnet och tag ut korvfärsen.
  5. Stek rödlök och korvfärs i oljan en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  6. Tillsätt timjan, grädde och salladslök och låt puttra ihop ca 3 minuter.
  7. Häll av pastan men spar 1/2 dl pastavatten (för 4 port). Blanda såsen och pastavattnet med pastan i pastakastrullen. Rör om över värme ca 1 minut så att såsen klibbar fast runt pastan. Servera genast.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Barnknepet: Servera såsen och pastan separat, men låt gärna barnen smaka på såsen!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna tagliolini
  • 75 g sockerärtor
  • 1 rödlök
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • ca 300 g färsk salsicciakorv
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2754 kJ / 659 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB