UNDER 45 MIN | Medel

Salsiccia med pastapesto

Enkelt och snabbt är denna rätts förnamn! Självklart är det även supergott. Salt salsiccia steks och snittas upp innan de serveras med en pasta som blandats ut med sockerärtor och pesto. Den lite örtiga och nötiga smaken från peston gör att kvällens måltid är komplett!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka sockerärtorna tillsammans med pastan de 3 sista minuterna på pastans koktid.
  2. Stek korvarna runt om i oljan i en stekpanna ca 10 minuter eller tills de har en innertemperatur på 72°C.
  3. Blanda pastan och sockerärtorna med peston.
  4. Servera pastan till korven och tomaterna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port pasta (gärna spaghetti)
  • 75 g sockerärtor
  • 300 g färsk salsiccia
  • 1 tsk olja
  • 2 msk pesto basilika
  • 250 g körsbärstomater

Näringsvärde
Per portion

Energi 3604 kJ / 863 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept