Salsicciagryta med tomat och persilja

5
1
Salsicciagryta med tomat och persilja

Den här italienskdoftande salsicciagrytan fullkomligt exploderar i smak och får dig att drömma dig bort till varmare breddgrader. Genom att öppna upp färskkorven och använda den som färs blir det här till en smakrik twist på en klassisk bolognese. Servera med pasta och toppa med färsk persilja.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2016

Salsicciagryta med tomat och persilja

Ingredienser

2 portioner
ca 300 g
färsk salsicciafärs (eller färsk salsicciakorv)
1 tsk
olja
1 dl
vitt matlagningsvin
420 g
pastasås (gärna ricotta och tomat)
2
port färsk pasta (gärna tonarelli)
1/2
förp sockerärtor (à 150 g)
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
1/2
påse rucola (à 65 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna på varma tallrikar eftersom pasta annars kallnar rätt snabbt.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Kristian

2021-06-13

Enkelt och jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 3106 KJ / 742 kCal
Fett 36 g
Salt 7.6 g
Kolhydrater 48 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept