Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Salsicciagryta med tomat och persilja

Den här italienskdoftande salsicciagrytan fullkomligt exploderar i smak och får dig att drömma dig bort till varmare breddgrader. Genom att öppna upp färskkorven och använda den som färs blir det här till en smakrik twist på en klassisk bolognese. Servera med pasta och toppa med färsk persilja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Snitta korvarna och gröp ur färsinnehållet (om korv används). Bryn färsen i oljan i en het stekpanna. Häll i vinet och låt koka in. Blanda sedan ner pastasåsen och låt det bli varmt.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt ärterna koka med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden. Låt rinna av i ett durkslag.
  4. Hacka persiljan och vänd ner i såsen.
  5. Blanda pastan med såsen och servera med ruccola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Servera gärna på varma tallrikar eftersom pasta annars kallnar rätt snabbt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • ca 300 g färsk salsicciafärs (eller färsk salsicciakorv)
  • 1 tsk olja
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 420 g pastasås (gärna ricotta och tomat)
  • 2 port färsk pasta (gärna tonarelli)
  • 1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3106 kJ / 742 kCal