Salsicciagryta med tomat och persilja

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
1
Salsicciagryta med tomat och persilja

Den här italienskdoftande salsicciagrytan fullkomligt exploderar i smak och får dig att drömma dig bort till varmare breddgrader. Genom att öppna upp färskkorven och använda den som färs blir det här till en smakrik twist på en klassisk bolognese. Servera med pasta och toppa med färsk persilja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2016

Salsicciagryta med tomat och persilja

Ingredienser

2 portioner
ca 300 g  färsk salsicciafärs (eller färsk salsicciakorv)
1 tsk  olja
1 dl  vitt matlagningsvin
420 g  pastasås (gärna ricotta och tomat)
2   port färsk pasta (gärna tonarelli)
1/2   förp sockerärtor (à 150 g)
1/2   ask färsk persilja (à 20 g)
1/2   påse rucola (à 65 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna på varma tallrikar eftersom pasta annars kallnar rätt snabbt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Enkelt och jättegott!

Kristian

2021-06-13

Näringsvärde per portion

Energi3106 KJ / 742 kCal
Fett36 g
Salt7.6 g
Kolhydrater48 g
Protein44 g

Testa liknande recept

Macaroni and cheese med salsiccia
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerade fyllda paprikor med salsiccia
Betyg 3.3 av 5.
82 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta penne med salsiccia, sparris och ärtor
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med salsiccia och tomatsås
Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddig salsiccia med ruccola och paprika
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pappardelle med salsiccia, fänkål och rosmarin
Betyg 3.4 av 5.
79 personer har röstat
Under 30 min att tillaga