Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Salsicciagryta med aubergine och tomat

Den grovmalda italienska korven salsiccia gör sig utmärkt i en gryta tillsammans med aubergine, rödlök, tomater och smakrik rosmarin. Servera tillsammans med fluffigt ris och krispig paprika och du har en måltid att njuta av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Salsicciagryta: Skala och skiva löken. Skär auberginen i små tärningar. Slanta korven och repa av rosmarinbladen.
  3. Stek korven i hälften av olivoljan i en stekpanna och lyft upp på en tallrik. Fräs lök, aubergine och rosmarin i resten av olivoljan. Häll över tomater och buljong och lägg tillbaka korven. Låt sjuda ca 5 minuter.
  4. Till servering: Skär paprikorna i halvor. Servera salsicciagrytan med ris och paprika.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Annars fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Salsicciagryta
  • 1 rödlök
  • 1 aubergine
  • 480 g salsiccia
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp hela tomater (à 390 g)
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
Till servering
  • 150 g snackpaprika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2828 kJ / 676 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer