Salsiccia- och zucchinipasta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Salsiccia- och zucchinipasta

Snabbt lagat och fullproppat med smaker – bra kombo för stressiga dagar! Här steks korvfärsen från färsk salsiccia tillsammans med lök, vitlök och zucchini. Det blir grunden till den underbara krämiga såsen. Färska tomattärningar, gräslök och bönor i pastan ger en härlig fräschör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala och skiva lök och vitlök. Skär zucchinin i små tärningar.
  3. Skär tomaterna i tärningar och hacka gräslöken. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Dela korven och skrapa ur färsen.
  6. Stek korvfärsen i olivoljan i en stekpanna, blanda ner lök, vitlök och zucchini mot slutet av stekningen.
  7. Rör i grädden och koka ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  8. Blanda ner tomater, gräslök och bönor i såsen.
  9. Servera såsen med pastan och rucolan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salsiccian.
Gör glutenfri: använd glutenfri spaghetti.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd spaghetti utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port spaghetti
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 zucchini
  • 2 tomater
  • 20 g gräslök
  • 380 g kokta vita bönor
  • 300 g färsk salsicciakorv
  • 1 tsk olivolja
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3266 kJ / 782 kCal