Salsiccia- och zucchinipasta
Snabbt lagat och fullproppat med smaker – bra kombo för stressiga dagar! Här steks korvfärsen från färsk salsiccia tillsammans med lök, vitlök och zucchini. Det blir grunden till den underbara krämiga såsen. Färska tomattärningar, gräslök och bönor i pastan ger en härlig fräschör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 zucchini
2 tomater
20 g gräslök
380 g kokta vita bönor
300 g färsk salsicciakorv
1 tsk olivolja
2 dl vispgrädde
salt och peppar
65 g rucola
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på salsiccian.
Gör glutenfri: använd glutenfri spaghetti.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd spaghetti utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3266 KJ / 782 kCal
Fett36.9 g
Kolhydrater68.4 g
Protein35.4 g
Kommentar
Supergott
Åsa
2024-03-24