Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korv- och böngryta med ris

Rött, gult och svart – det är färgerna i denna mättande korv- och böngryta som du tillagar på mindre än en halvtimme. Grytan innehåller smakrik salsicciakorv, gul paprika och svarta bönor och är både god och fyllig, utan att vara alltför stark (vilket kan passa de minsta i familjen). Servera grytan med nykokt ris och babyspenat.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär korven i slantar. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Häll av bönorna, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Stek korven i oljan några minuter tills den får färg. Tillsätt paprika, bönor, vatten och pastasås och låt det bli varmt.
  4. Servera grytan med riset och spenaten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 480 g salsicciakorv
  • 1 gul paprika
  • 380 g svarta bönor
  • 1 msk olja
  • 1 dl vatten
  • 390 g pastasås med basilika
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2871 kJ / 687 kCal