Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Salsiccia med potatismos och ärtor

Korv och mos är gott i all sin enkelhet, men kvällens variant är lite lyxigare i form av en smakrik alspånsrökt ört-salsicca och fluffig potatismos. Servera med nykokta gröna ärtor och tomat. Om du vill överraska barnen kan du kolla in kocktipset nedan. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärtorna.
  2. Mos: Skala, dela och koka potatisen.
  3. Tomatsallad: Tärna eller skiva tomaterna. Blanda tomater och ärtor med olivolja, vinäger, salt och peppar.
  4. Korv: Stek korven runtom i matfettet i en stekpanna 10–12 minuter.
  5. Häll av vattnet från potatisen och stöt den. Värm mjölken och vispa ner den i potatisen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera korven med moset och salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd matfett utan mjölkprotein.

Tips

Koka upp mjölken till moset med ärtorna och mixa allt slätt. Vänd sedan ner allt i den stötta potatisen så får du ett grönt mos.

Ingredienser

Portioner: 4
Mos
  • 900 g mjölig potatis
  • 3 dl mjölk
Tomatsallad
  • 3 tomater
  • 1/2 påse gröna ärter (à 500 g)
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • salt och peppar
Korv
  • 2 förp salsicciakorv (à 240 g)
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2674 kJ / 639 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept