Pasta med salsicciafräs, valnötter och parmesan | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med salsicciafräs, valnötter och parmesan

Den här pastarätten med färsk italiensk salsicciakorv, valnötter och parmesan är snabbfixad middagslyx. Men det går lika bra med vilka andra korvar som helst. Genom att använda lite av pastavattnet får rätten en krämigare konsistens. Supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara 2 dl av kokvattnet (för 4 portioner).
  2. Snitta korvarna och gröp ut färsen.
  3. Bryn korvfärsen i olja och vitlök i en stekpanna. Blanda ner pasta, valnötter, persilja och parmesan. Värm och späd med lite av kokvattnet. Smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa pastan med ruccola och bjud mer parmesan till.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta och kontrollera ingrediensförteckningen på korven.
Gör laktosfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på korven.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på korven. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Välj äggfri pasta, kontrollera ingrediensförteckningen på korven. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g pasta (t ex pappardelle)
  • 500 g rå salsicciakorv
  • 1 msk olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 50 g hackade valnötter
  • 1 kruka hackad persilja
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt och peppar
  • ruccola och parmesanost till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3106 kJ / 742 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept