Pasta med salsicciafräs, valnötter och parmesan

Den här pastarätten med färsk italiensk salsicciakorv, valnötter och parmesan är snabbfixad middagslyx. Men det går lika bra med vilka andra korvar som helst. Genom att använda lite av pastavattnet får rätten en krämigare konsistens. Supergott!

Ingredienser
4 portioner
250 g pasta (t ex pappardelle)
500 g rå salsicciakorv
1 msk olivolja
1 riven vitlöksklyfta
50 g hackade valnötter
1 kruka hackad persilja
1 dl riven parmesan
salt
peppar
rucola och parmesanost till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3106 KJ / 742 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater54 g
Protein43 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alldeles för oljigt!! Blev illamående efteråt.
Charlotta
2025-03-01Gott å enkelt! Lyssnade på kommentarerna, hade i rödlök, citron, massa vitlök, dubbelt med pasta (kunde haft mer) bacon. Salta mandlar istället för andra nötter.
Nathalie
2025-01-15Gott men pastamämgden behövde dubblas!
Marit
2024-08-11