Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Salsa verde med rotfrukter och lamm

Robust lammgryta med varma smaker. Lammköttet kokas mört tillsammans med rotfrukterna och timjan. Salsa verde mixar du snabbt ihop med sardeller, olja, bladpersilja, timjan, kapris och kryddor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och salt. Lägg i köttet, låt koka upp och skumma väl. Tillsätt lagerblad och vitpeppar. Koka ca 1 timme.
  2. Skala morötter och palsternackor. 
  3. Lägg i morötter, palsternackor och timjan i grytan. Fortsätt att koka ca 30 minuter. Servera grytan med salsa verdesåsen vid sidan om och eventuellt nykokt potatis.
  4. Salsa verdesås: Mixa samman alla ingredienserna med olivoljan till en grön sås. Smaka av med salt och peppar, gärna från kvarnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor lammstek med ben
  • ca 2 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • färsk timjan
Salsa verdesås
  • 4 dl bladpersilja
  • 2 msk färsk timjan
  • 2 sardeller
  • 1 msk kapris
  • 1 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan