Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Ångad broccoli med sardellvinägrett

Ångad broccoli med sardellvinägrett är ett läckert tillbehör. Broccolin får en delikat sälta av sardellerna och balsamvinägern ger sin karaktäristiska smak. Mycket enkel att tillaga.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala stammen på broccolin med en liten kniv eller potatisskalare.
  2. Skär broccolin på längden i buketter. Ångkoka i ca 6 minuter.
  3. Vinägrett: Blanda en vinägrett av sardeller, olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Vänd ihop med broccolin.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Tips

Passar till fläskkött, kyckling och fisk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g broccoli
Vinägrett
  • 4 mosade sardeller
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1/2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 500 kJ / 120 kCal
Fett: 9 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer