Ångad broccoli med sardellvinägrett
![Ångad broccoli med sardellvinägrett](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16727/cf_259/angad_broccoli_med_sardellvinagrett.jpg)
Ångad broccoli med sardellvinägrett är ett läckert tillbehör. Broccolin får en delikat sälta av sardellerna och balsamvinägern ger sin karaktäristiska smak. Mycket enkel att tillaga.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007
![Ångad broccoli med sardellvinägrett](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16727/cf_259/angad_broccoli_med_sardellvinagrett.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g broccoli
Vinägrett
4 mosade sardeller
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1/2 krm salt
1 krm peppar
För alla
Fri från gluten, mjölk och ägg.
Gör så här
Tips
Passar till fläskkött, kyckling och fisk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi500 KJ / 120 kCal
Fett9 g
Kommentarer