Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Salsa verde

Salsa verde betyder kort och gott grön sås. Alltså en sås som du gör med en rejäl näve färska gröna örter. Denna smakrika och lättlagade variant av salsa verde förhöjer det mesta, speciellt grillat! Såsen får en viss hetta och en syrlighet från chili och citronskal.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Blanda chilin med persilja, basilika, citronskal, vinäger och olja. Krydda med salt och peppar.
  3. Servera gärna såsen till Allt i grillen-kyckling med grönt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 grön chili (t ex spansk peppar)
  • 1 1/2 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika
  • 2 msk finrivet citronskal
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 420 kJ / 100 kCal