Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Honungskyckling

Extra saftig blir denna honungskyckling om du väljer majskycklingfiléer med skinn. Glazen med honung, soja och ketchup ger en sötsyrlig smak. Toppen på festbuffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ingredienserna till glazen.
  2. Krydda kycklingfiléerna runt om med salt och peppar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Skeda över 1/3 av glazen. Ställ plåten i kall ugn.
  3. Sätt ugnen på 175°C.
  4. Tillaga kycklingen tills innertemperaturen är 70°C, det tar ca 30 minuter. Skeda över glazen ytterligare 2 gånger under tillagningstiden.
  5. Låt svalna. Skär i skivor och ställ i kylen. 
  6. Timmar före servering: Lägg upp kycklingen på ett fat och låt stå framme i rumsvärme.
  7. Strax före servering: Garnera med citronklyftor och persilja.
  8. Servera gärna till Potatissallad med basilikavinägrett och Salsa verde.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Välj helst filéer med skinn, t ex av majskyckling, som blir extra saftiga.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 1/2 kg kycklingfiléer (gärna majskyckling med skinn)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 krm peppar
  • citronklyftor till garnering
  • bladpersilja till garnering
Honungsglaze
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl flytande honung
  • 1 dl chilisås av ketchuptyp
  • 2 msk senap
  • 1 tsk paprikapulver
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!